Cepparello van Isole e Olena - 96/100 Suckling - 95/100 Parker, hoogste waardering Gambero Rosso
Intens robijnrode wijn met een rijk en uitbundig boeket met geuren van donker rijp rood fruit, kersen, bramen en kruiden. De smaak is vol, complex, mooi in evenwicht, vol rood rijp fruit en een mooie zachte afdronk.
Deze geweldig mooie wijn is gemaakt van uitsluitend Sangiovese druiven. In de wijngaard vindt vele malen per jaar de groene oogst plaats om zo tot een lage opbrengst te komen, die kwalitatief hoogwaardig is. Zorgvuldig worden de druiven geselecteerd alvorens zij worden geperst. Na de vergisting in stalen vaten wordt de wijn opgevoed (hoofdzakleijk Frans eiken en voor een klein deel in Amerikaans eiken vaten) voor een periode van 18 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld, waarna zij nog enkele maanden op de fles zich verder ontwikkelt.
Robert Parker: 95/100 punten
The 2015 Cepparello is not immediately accessible. Indeed, the wine took some time to open, and I kept going back to my sample bottle throughout the afternoon at different intervals to check on its progress. There is no doubting the enormous potential of its aging trajectory nor the considerable depth of fruit in its current youthful state. However, all those aromatic elements of fruit, spice, tar, tobacco and grilled herb still need to find harmony before they sing in chorus. The mouthfeel is chiseled and tight, and this is where you really sense the potential of its longevity.
James Suckling: 96/100 punten
Shows lots of black cherries, cranberry tea, caramelized orange peel, roasted herbs and citrus peel. Full-bodied with ripe and quite round tannins that frame layers of cherries. Bright and fresh, yet rich and long at the same time. The sangiovese character really springs out of the glass.