Cepparello van Isole e Olena - 95+/100 punten Parker, hoogste waardering Gambero Rosso
Intens robijnrode wijn met een rijk en uitbundig boeket met geuren van donker rijp rood fruit, kersen, bramen en kruiden. De smaak is vol, complex, mooi in evenwicht, vol rood rijp fruit en een mooie zachte afdronk.
Deze geweldig mooie wijn is gemaakt van uitsluitend Sangiovese druiven. In de wijngaard vindt vele malen per jaar de groene oogst plaats om zo tot een lage opbrengst te komen, die kwalitatief hoogwaardig is. Zorgvuldig worden de druiven geselecteerd alvorens zij worden geperst. Na de vergisting in stalen vaten wordt de wijn opgevoed (hoofdzakleijk Frans eiken en voor een klein deel in Amerikaans eiken vaten) voor een periode van 18 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld, waarna zij nog enkele maanden op de fles zich verder ontwikkelt.
Robert Parker: 95+/100 punten
The Isole e Olena 2017 Cepparello is one of the great Sangiovese-based wines of the vintage. From a growing season that was challenging for almost everyone in Italy, this wine sails through, pushed by a profound sense of varietal purity. This dark, mid-weight red reveals lifted tones of cherry, wild rose, rosemary essence, toasted almond and potting soil. These components come together with seamless transitions and a polished finish. The tannins are elegant and integrated. The wine defies the expectations of the vintage.
James Suckling: 95/100 punten
A beautifully linear and refined sangiovese with polished tannins and super tight fruit. Yet, it shows subtle complexity of blackberries, black cherries and dark chocolate. Some hazelnuts. Intense, vibrant finish with a creamy texture. Extremely well done for this hot, dry vintage. Drink after 2023.