Smaak notitie: Intens paars/rood, knisperend rood fruit als kersen/bessen/bramen en wat vanille, de voor Chianti Classico zo mooie frisse zuren met gebalanceerde tannine structuur en een uitermate verfijnde, lange afdronk.
100% Sangiovese druiven
De 300m. hoge wijngaarden zijn gesitueerd rond het dorpje Lornano in het Chianti Classico gebied. De grond bestaat uit compacte kalk/klei en alluviale elementen. De rijen staan in zuid/zuidwestelijke richting.
Productie en vinificatie: De handmatige oogst is meestal in de eerste tot de laatste week van oktober. Geheel ontsteelde druiven. Maceratie (schil inweking) rond 16-18 dagen onder gecontroleerde temperatuur 26°C. Na de alcoholische en malolactische fermentatie gaat de rijping verder op barrique (Frans eiken) voor 12 mnd. en nog 6 mnd. op fles voor verkoop.
Drinken 2 tot 8 jaar na botteling. Combineren met pasta’s met haas en/of tomaten, vlees gebraad en zachte kazen.
Wijnpers: 97 punten Luca Maroni