Chianti Classico DOCG - Riecine
Riecine - Chianti Classico

Chianti Classico DOCG - Riecine

4 trosjes van totaal 5 Bibenda, Italiaanse sommeliers.

Hoog gewaardeerde, klassieke Chianti Classico, 100 % Sangiovese, mooi in balans, veel karakter, vol fruit, sappig, mooie zachte tannines in de lange afdronk.  Meer
21,25
17,95
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Chianti Classico, Riecine, klassiek gemaakt, 97/100 Decanter - 4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers, Bibenda.

Robijnrode wijn, met in de neus intense aroma's van zoete kersen en zure kersen, rozenbottel, zwarte peper, lichte hints van mineralen en geroosterde tabak. In de mond is de wijn mooi in balans, veel karakter, vol fruit, sappig, mooie zachte tannines in de lange afdronk. 
 
Deze Chianti is gemaakt van 100% Sangiovese druiven. De druiven komen van de historische wijngaarden van Riecine, gelegen nabij Gaiole in de Chianti. De wijn heeft het BIO certificaat van de ICEA.
 
De stokken zijn in de jaren negentig van de vorige eeuw aangeplant. De grondsoort is kalkrijke klei. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 450 en 500 meter. De druiven worden eind september, begin oktober met de hand geplukt. De pluk van de druiven geschiedt in twee rondes, waarbij uitsluitend de zeer rijpe druiven worden geplukt. Per deelgebied van de wijngaard worden de druiven gefinifieerd, om later de beste blend te kunnen maken. De druiven worden authentiek met de voet geperst. Vervolgens ondergaan zij het fermentatie proces in een "Nomblot" open cementen tanks. 15% van de druiventrossen worden ook niet ontsteeld en in zijn geheel gefermenteerd. Na ongeveer 40 dagen wordt er zacht op de schil gedrukt. De vergisting geschiedt op een natuurlijke wijze, zonder gebruik te maken van aangekochte gisten.
 
Vervolgens ondergaat de most een verdere rijping van 18 maanden deels in grote vaten van cement en deels in grote gebruikte eiken tonneaux. Na deze 18 maanden wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein voor verdere rijping. 

 

Chianti Classico Riecine: Wijn/spijs combinatie: pasta met gebraden rundvleessaus, kipgerechten of gehaktballetjes met tomatensaus.

Decanter: 91/100 punten

Riecine was established in 1971, when Brit John Dunkley bought 1.5ha from a monastery. Under new ownership as of 2011, it now comprises eight vineyards at an average altitude of 500 metres above sea level, certified organically farmed. Fermented in unlined concrete vats and aged in a combination of concrete, large casks and used tonneaux, the wine is ethereal and lacy, though not lacking structure or depth. Forest blossoms, fresh mulch and pomegranate ring out from this vibrant and succulent Chianti Classico.

Jancis Robinson: 17/20 punten

Just mid ruby. Balsamic red fruit nose. Succulent lively and a little vibrant, but quite tannic for its elegant constitution. Perhaps this just needs age?

Recent bekeken producten

  •   Chianti Classico DOCG - Riecine

    Chianti Classico DOCG - Riecine

    4 trosjes van totaal 5 Bibenda, Italiaanse sommeliers.

    21,25
    17,95
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »