Nero d' Avola - DOC - Firriato - goed, zeer goed Gambero Rosso
Intens robijnrode wijn met levendige paarse tinten aan de rand. In de neus geeft de wijn geuren van intens fruit, pruimen, bramen, zwarte kersen en bosbessen, kruidnagel, zwarte peper, zoethout, donkere chocolade en humus. Deze wijn, gemaakt van de Nero d Avola druiven heeft een zwoele, zondoorstoofde geur met voldoende frisse tonen. De wijn is prachtig in balans, vol, kruidig, met heerlijk donker fruit, zeer uitnodigend en verleidelijk, rond en met een mooie zijdezachte afdronk.
De druiven komen van de Tenuta Dàgala Borromeo wijngaard, gelegen in de Provincie Trapani. Het landschap is heuvelachtig. De wijngaarden liggen op een hoogte van rond de 230 meter hoogte. De wijngaarden zijn aangeplant met een plantdichtheid van 5.000 tot 5.500 stokken per ha. De grondsoort is kleiachtig.
Deze wijn is gemaakt van 100% Nero d'Avola druiven. Eind september, begin oktober worden de druiven met de hand geplukt. De eerste gisting geschiedt traditioneel bij een temperatuur van 26-28Cº. De verdere rijping van de wijn geschiedt gedurende 6 maanden in Amerikaans eiken barriques. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij nog voor minimaal 3 maanden op de fles in de kelders van het domein.