ColleMassari Montecucco Rosso Riserva Doc 2016 - ColleMassari
Colle Massari - Grattamacco - Poggio di Sotto

ColleMassari Montecucco Rosso Riserva Doc 2016 - ColleMassari

Bio 4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers

Oogstjaar: 2016-2024
Vier trosjes Italiaanse Sommeliers, bio certificaat, elegant, vol, elegant, complex, donker rijp rood fruit, mooie zuren en een heerlijk lange afdronk met zijdezachte tannines. Meer
15,95
14,95
  • Uw voordeel: 1,00 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 6,00 korting
+ In winkelwagen
Nog 12 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Montecucco Rosso Riserva DOC - Bio - Vier druiventrosjes Italiaanse Sommelliers

* Vier trosjes Italiaanse Sommeliers;
* Bio Gecertificeerd;
* 80% Sangiovese 10% Ciliegiolo 10% Cabernet Sauvignon;
* 18 maanden rijping deels in grote eiken vaten en deels in barriques;
* Perfect bij pasta gerechten met vleessaus, vegetarische pasta's, gegrild vlees, champignon gerechten, kip en kalfsvlees.
 
Robijnrode wijn met in de neus heerlijke geuren van pruim, kersen, bramen, blauwe bessen, munt, balsamico en kaneel. In de mond is de wijn elegant, vol, maar toch ook elegant, complex, heerlijk donker rijp rood fruit, mooie zuren en een heerlijk lange afdronk met zijdezachte tannines.
 
De wijn is een blend van 80% Sangiovese 10% Ciliegiolo 10% Cabernet Sauvignon.
 

De druiven komen van de wijngaarden van ColleMassari in de Montecucco DOC, het zuid- westelijke deel van Toscane. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter met een zuidelijke blootstelling. De grondsoort is zandsteen afgewisseld met mergel, ijzerhoudende- kalkhoudende leemgronden en grindafzettingen. De wijngaard is gelegen nabij de kust van de Maremma.

De oogst van de druiven geschiedt met de hand. Aangekomen in de wijnmakerij worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij hun vergisting, voor een periode van 25-39 dagen, in grote, op temperatuur gecontroleerde (27-30°C), stalen vaten. De 2e vergisting geschiedt eveneens in grote stalen vaten. De verdere rijping van deze Montecucco Rosso Riserva geschiedt voor een periode van 18 maanden, deels in barriques  (50% nieuw-50% 1e dan wel 2e passage) en deels in groten eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt nog enkele maanden op de fles in de kelder van het domein.

Montecucco Rosso Riserva wijn/spijs combinatie: gebraden-gegrild varkensvlees, pasta gerechten, vleesgerechten, kip, kalfsvlees. 

Recent bekeken producten

  •   ColleMassari Montecucco Rosso Riserva Doc 2016 - ColleMassari

    ColleMassari Montecucco Rosso Riserva Doc 2016 - ColleMassari

    Bio 4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers

    15,95
    14,95
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »