Montecucco Rosso Riserva DOC - Bio - Vier druiventrosjes Italiaanse Sommelliers
De druiven komen van de wijngaarden van ColleMassari in de Montecucco DOC, het zuid- westelijke deel van Toscane. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter met een zuidelijke blootstelling. De grondsoort is zandsteen afgewisseld met mergel, ijzerhoudende- kalkhoudende leemgronden en grindafzettingen. De wijngaard is gelegen nabij de kust van de Maremma.
De oogst van de druiven geschiedt met de hand. Aangekomen in de wijnmakerij worden de druiven zacht geperst en ondergaan zij hun vergisting, voor een periode van 25-39 dagen, in grote, op temperatuur gecontroleerde (27-30°C), stalen vaten. De 2e vergisting geschiedt eveneens in grote stalen vaten. De verdere rijping van deze Montecucco Rosso Riserva geschiedt voor een periode van 18 maanden, deels in barriques (50% nieuw-50% 1e dan wel 2e passage) en deels in groten eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt nog enkele maanden op de fles in de kelder van het domein.