Een speciale cuvee, het vlaggeschip van de Amarones van Masi
Deze Amarone is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven, alleen de allerbeste zijn goed genoeg voor deze mooie riserva. Deze Amarone is gemaakt uit 70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta en 5% Molinara. De Oseleta druif is herontdekt door Masi en in de Amarone wijnen verwerkt.
Masi heeft een speciale techniek ontwikkeld om de Amarones op een hele hoge kwaliteit te krijgen. Na de oogst eind september worden de druiven in een op temperatuur en vochtigheid gecontroleerde ruimte ingedroogd. Deze indroging geschiedt volledig natuurlijk. Midden februari is ongeveer 40% van het vocht uit de druiven verdampt, waardoor de concentratie van de druiven zeer hoog is. Nadat de druiven zijn ingedroogd worden zij zacht geperst en separaat gegist gedeeltelijk in Sloveens eiken vaten, gedurende 45 dagen en gedeeltelijk in roestvrij stalen vaten. Vervolgens gist de wijn verder gedurende 35 dagen in 30 tot 40 hl eiken vaten.
De rijping van de wijn geschiedt gedurende 38 tot 40 maanden in 600 liter Sloveens- en Frans eiken vaten (1/3 nieuw, 1/3 - voor de 2e maal gebruikt en voor 1/3 voor de 3e maal gebruikt. Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Deze wijn kan worden bewaard gedurende een periode van 30 tot 35 jaar.
Suckling 94/100 punten
Very attractive blackberries, dried fruit with figs and violets on the nose. It’s full-bodied with a dense, rich palate of fruit and firm tannins and a fruity, driven aftertaste. Lovely sweet fruit at the end. Drink or hold.