Harold Hamersma 8,5
Diep robijnrode wijn met lichte reflecties. De geur is intens en toch ook delicaat. Mooie hints van amandel, kersen en pruimen zijn te ontdekken. De smaak is mooi droog,mooi in balans. De wijn heeft fijne tannines en een mooie lange afdronk.
De wijn is samengesteld uit Prugnolo Gentile 75%, Canaiolo nero 15%, Mammolo 10% druiven.
De druiven die in deze wijn zijn verwerkt zijn de voor Montepulciano specifieke druivensoort: Prugnolo Gentile. Dit is een specifieke kloon van de Sangiovese druif, die al in de twintiger jaren, in Montepulciano is geintroduceerd.
Na de pluk van de druiven volgt een traditionele lange vergistingsperiode van 18 tot 22 dagen, waarbij in de eerste week de most met de schillen 2x per dag worden rond gepompt. Na een week geschiedt het rondpompen van de most nog slechts 1x per dag.
Vervolgens rijpt de wijn gedurende twee jaar in eiken vaten en nog minimaal twee maanden in de fles voordat deze op de markt komt.
Wijn/spijs combinatie: Voortreffelijke combinatie met geroosterd rood vlees, gevogelte en wild.
Serveertip: Open de wijn een uur van te voren, decanteer de wijn en drink hem op een temeratuur van 18 ° C.