Dolcetto d'Alba DOC -  2018 - Bricco dell'Oriolo - Azelia Luigi Scavino
Azelia - di Luigi Scavino - Castiglione Faletto

Dolcetto d'Alba DOC - 2018 - Bricco dell'Oriolo - Azelia Luigi Scavino

4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2024
Cru Dolcetto, 50 jaar oude stokken, 4 trosjes Italiaanse sommeliers, fris, sappig, intens rood rijp fruit, aromatisch lichte mineralige tonen en uitbundige tannines in de lange afdronk. Meer
16,25
14,75
  • Uw voordeel: 1,50 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 9,00 korting
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Cru Dolcetto DOC - vier druiventrosjes Italiaanse sommeliers

* Hoge waardering Bibenda Italiaanse sommeliers 4 druiventrosjes;
* Cru Dolcetto komend van 50 jaar oude stokken, veel complexiteit en finesse;
* Rijping grote stalen vaten waardoor de wijn intens fris en fruitig is; 
* De wijn is niet gefilterd, hierdoor kan de wijn perfect op de fles verfijnen;
* Bij Italianen geliefde wijn, bij BBQ, pasta gerechten, pizza en aperitief.

Levendige intense robijnrode kleur met purperen glinsteringen, in de neus intense geuren van rood fruit, kersen, braambes, bosbes, roos, zoete kruiden en mineralige tonen. In de mond intens fris, sappig, intens rood rijp fruit, aromatisch lichte mineralige tonen en uitbundige tannines in de lange afdronk.

De 100% Dolcetto druiven komen van de Bricco dell’Oriolo wijngaard gelegen in het allerbeste gebied voor Dolcetto druiven, Montelupo Albese, een klein gehucht met minder dan 500 inwoners, oostelijk van Serralunga d'Alba. De wijngaard is aangeplant begin jaren zeventig van de vorige eeuw. De wijngaard is totaal groot 2,1 ha. De grondsoort is kalksteen gemengd met zand. De wijngaard ligt op een hoogte van 600 meter, op het zuiden en is aangeplant met een plantdichtheid van 4.400 planten per ha. De stokken worden volgens het Guyot systeem gesnoeid.  

Na de pluk worden de druiven zacht geperst. De vergisting geschiedt met inheemse gisten voor een periode van 7 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 27°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt eveneens in grote stalen vaten voor een periode van 12 maanden. Hierna wordt de wijn, ongefilterd, gebotteld. De wijn verfijnt verder op de fles voor een periode van 6 maanden in de kelders van het domein. 

De Dolcetto is een ideale wijn om jong te drinken, maar gezien de complexiteit van deze Cru Dolcetto, komend van oude stokken is het drinken van deze wijn zelfs na 3-4 jaar een feest.

Dolcetto wijn/spijs combinatie: heerlijk bij pasta gerechten, bij voorgerechten of als aperitief

 

Recent bekeken producten

  •   Dolcetto d'Alba DOC -  2018 - Bricco dell'Oriolo - Azelia Luigi Scavino

    Dolcetto d'Alba DOC - 2018 - Bricco dell'Oriolo - Azelia Luigi Scavino

    4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers

    16,25
    14,75
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »