Dolcetto d'Alba Vigna Scot - 91/100 punten Parker
Medium body, sappig, prettig zuurtje van rijp rood fruit, duidelijke tannines aanwezig.
De wijn is gemaakt van de 100% autochtone Dolcetto druiven komend uit de Bricco Boschis wijngaarden. De vergisting van de druiven geschiedt op een traditionele wijze bij een gecontroleerde temperatuur van 29°C, waarbij inheemse gistcellen worden gebruikt. De 2e vergisting geschiedt in tanks van cement. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Slavonisch eiken Botti van 20-30-50-80 en 100 hl. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij op de fles nog 6 maanden in de kelders van het domein voor verdere verfijning.
Voor de Piemontezen is dit de dagelijkse maaltijd begeleider. Bij pasta’s, kazen etc.
Robert Parker: 91/100 punten
I tasted this wine from barrel, but because it will be released in September (or maybe earlier, I am told), I'm giving it a final score here. The 2017 Dolcetto d'Alba Vigna Scot is a bright and exuberant expression that is bursting with luscious primary fruit. The 2017 growing season, with its heat and dryness, was absolutely ideal for the robust Dolcetto grape. The wine will continue its six months of oak, but it won't do more than that because too much barrel can take away from the fruity freshness and the grape's natural sweetness. You get all of that here despite the reductive phase in which I tasted it. The alcohol can be high in this vintage, but it is well hidden in the case of this wine.