Dolcetto Mandorlo - 3 druiventrosjes Bibenda, Italiaanse sommeliers
Helder dieppaars, met violette reflecties. In de neus intense geuren van amandel, rode besssen, bosbessen en rozenbessen en een vleugje roze peper. In de mond is de wijn heerlijk fruitig, droog, vol, elegant, rood rijp fruit, amandel, met in de afdronk zachte tannines. Toenemende complexiteit na veroudering.
De wijngaard is totaal 2,5 ha groot en is deels aangeplant in de jaren zestig van de vorige eeuw en deels het begin van deze eeuw. De plantdichtheid is 5.000 stokken per ha. De wijngaard ligt op een hoogte van rond 380 meter. De wijngaard wordt met de hand gesnoeid. het oogsten van de druiven, in september, geschiedt ook met de hand. Hierna worden de druiven zacht geperst. De vergisting vindt, gedurende een periode van 60 dagen, plaats in grote stalen vaten. De verdere rijping geschiedt eveneens in grote stalen vaten voor een periode van 8 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. De wijn ontwikkelt zich nog minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Deze Dolcetto kan prachtig verouderen. Je kunt deze wijn wel tot aan 10 jaar bewaren.