Mille e una Notte - Sicilia DOC - Donnafugata
Donnafugata - Marsala - Sicilië

Mille e una Notte - Sicilia DOC - Donnafugata

Gambero rosso - Uitmuntend

Hoog gewaardeerde Nero d'Avola van het befaamde huis Donnafugata, vol, zacht, intens fruit, licht kruidig, met mooie zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. Meer
€ 49,50
€ 41,95
*retourgarantie 180 dagen*
+ In winkelwagen
Beperkte voorraad - nog 10 op voorraad. Levertijd 1 tot 2 werkdagen.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • levering 2 werkdagen
  • Retourgarantie
  • extra korting

Productinformatie

Mille e una Notte - uitmuntend oordeel Gambero Rosso - Parker 94/100 punten

Dieprobijnrode wijn met een intens boeket van rood fruit, kersen en kruiden, peper en zoethout, De smaak is vol, zacht, intens fruit, licht kruidig, met mooie zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk.

Mille e una notte betekent vertaald 1000 en een nacht. Het befaamde sprookjes uit het Midden-Oosten. Het wijnbedrijf Donnafugata is gelegen in Marsala, het zuid-westen van Sicilië dichtbij Afrika.

De wijn is voornamelijk gemaakt van de Nero d'Avola druif aangevuld met andere druiven zoals o.a. Petit Verdot, Syrah en nog een aantal andere autochtone druiven.

De wijngaarden zijn wat meer landinwaards gelegen in het Contessa Entellina regio. ZIj liggen op een hoogte tussen de 200 en 600 meter. De grondsoort is kalkachtige kleibodem, rijk aan kalium, magnesium, calcium, ijzer, mangaan, zink en totale kalksteen (20-35%)

De wijngaard is aangeplant deels met 4.500 planten per ha en deels met een aanplant tot 6.000 stokken per ha. Per plant wordt ca 0,75 kg (1 fles) geoogst. De oogst van de druiven geschiedt handmatig, waarbij uitsluitend de beste druiven worden geselecteerd. De oogst vindt begin september plaats, beginnend met de Nero d'Avola druiven en als laatste de Pitit Verdot druiven.  

Na de oogst worden de druiven zacht geperst Het vergistingsproces geschiedt, voor een periode van 14 dagen, met de schil, in stalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ° C -30 ° C. De verdere rijping, opvoeding van de wijn geschiedt voor een periode van 14 maanden Frans eiken barriques. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft voor verdere ontwikkeling nog minimaal 36 maanden op de fles in de kelders van het domein. 

Nero d'avola, Mille e una Notte wijn spijs combinatie: lamsrack pappardelle, of pasta met varkensvlees ragout, bij geroosterd vlees, maar denk ook eens aan een vis stoofpot. 

Decanteer de wijn, of opene de fles een aantal uren van te voren. 

Parker 94/100 punten

The 2011 Mille e Una Notte is based on Nero d'Avola, although the wine sees smaller percentages of other grapes in supporting roles. This is a thick and darkly saturated expression with a bold flavor profile that reveals dark fruit, jammy blackberry, exotic spice and moist chewing tobacco. The 2011 vintage falls under the IGT Sicilia appellation (but newer vintages will be labeled under the Contessa Entellina appellation). The intensity of the bouquet is remarkable as is the thickness and weight of the wine's texture. Mille e Una Notte is an all-Sicilian wine with an interesting Bordeaux slant. The tannins are firm but very well integrated. 

Recent bekeken producten

  •   Mille e una Notte - Sicilia DOC - Donnafugata

    Mille e una Notte - Sicilia DOC - Donnafugata

    Gambero rosso - Uitmuntend

    € 49,50
    € 41,95
    LEES MEER