Mille e una Notte - Sicilia DOC - Donnafugata
Donnafugata - Marsala - Sicilië

Mille e una Notte - Sicilia DOC - Donnafugata

Gambero rosso - Uitmuntend

Oogstjaar: 2015 - Houdbaar tot: 2035
Hoog gewaardeerde Nero d'Avola van het befaamde huis Donnafugata, vol, zacht, intens fruit, licht kruidig, met mooie zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. Meer
49,50
44,50
+ In winkelwagen
Niet op voorraad.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Mille e una Notte - uitmuntend oordeel Gambero Rosso - Parker 95+/100 punten

Dieprobijnrode wijn met een intens boeket van rood fruit, kersen en kruiden, peper en zoethout, De smaak is vol, zacht, intens fruit, licht kruidig, met mooie zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk.

Mille e una notte betekent vertaald 1000 en een nacht. Het befaamde sprookjes uit het Midden-Oosten. Het wijnbedrijf Donnafugata is gelegen in Marsala, het zuid-westen van Sicilië dichtbij Afrika.

De wijn is voornamelijk gemaakt van de Nero d'Avola druif aangevuld met andere druiven zoals o.a. Petit Verdot, Syrah en nog een aantal andere autochtone druiven.

De wijngaarden zijn wat meer landinwaards gelegen in het Contessa Entellina regio. ZIj liggen op een hoogte tussen de 200 en 600 meter. De grondsoort is kalkachtige kleibodem, rijk aan kalium, magnesium, calcium, ijzer, mangaan, zink en totale kalksteen (20-35%)

De wijngaard is aangeplant deels met 4.500 planten per ha en deels met een aanplant tot 6.000 stokken per ha. Per plant wordt ca 0,75 kg (1 fles) geoogst. De oogst van de druiven geschiedt handmatig, waarbij uitsluitend de beste druiven worden geselecteerd. De oogst vindt begin september plaats, beginnend met de Nero d'Avola druiven en als laatste de Pitit Verdot druiven.  

Na de oogst worden de druiven zacht geperst Het vergistingsproces geschiedt, voor een periode van 14 dagen, met de schil, in stalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ° C -30 ° C. De verdere rijping, opvoeding van de wijn geschiedt voor een periode van 14 maanden Frans eiken barriques. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft voor verdere ontwikkeling nog minimaal 36 maanden op de fles in de kelders van het domein. 

Nero d'avola, Mille e una Notte wijn spijs combinatie: lamsrack pappardelle, of pasta met varkensvlees ragout, bij geroosterd vlees, maar denk ook eens aan een vis stoofpot. 

Decanteer de wijn, of open de fles een aantal uren van te voren. 

Parker 95+/100 punten

Mille e Una Notte is a beautifully saturated and dark wine, with an elegant full-bodied style and plenty of black fruit and plum that shines bright. The quality of those primary aromas is radiant and fresh. The wine shows its complexity in a second wave of spice, leather and black olive. The blend is mostly Nero d'Avola with Petit Verdot, Syrah and other grapes, and the wine rests in oak barrel for 14 months. This vintage is particularly rich, soft and exuberant.

Recent bekeken producten

  •   Mille e una Notte - Sicilia DOC - Donnafugata

    Mille e una Notte - Sicilia DOC - Donnafugata

    Gambero rosso - Uitmuntend

    49,50
    44,50
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »