DRUIF: LAGREIN

Sorteer producten op:
GEEN PRODUCTEN GEVONDEN

Druif: Lagrein

De Lagrein is een inheems rood druivenras uit de Regio Zuid-Tirol, of te wel Alto-Adige, gelegen in het noorden van Italië, zuidelijk van de Oostenrijkse Regio Tirol.

De Lagrein is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Er wordt al vele jaren wijn gemaakt van de Lagrein druif. In een document uit 1813 gevonden in Bolzano wordt over de Lagreiner gesproken. Het was de tijd van Karel IV. Hij was een groot fan van de Lagreiner.

De druif groeit het best in een kalksteen-klei-achtige grond.

De Lagrein is verwant aan de Teroldego (Trentino) en de Marzemino (Trentino). Er is zelfs een DNA verbinding gevonden met de Syrah, als zijnde de oorsprong.

Kenmerk Lagrein wijn

De wijn is intens donker van kleur, met complexe aroma’s van rijp donker bosfruit. De smaak is vol fruit met zwarte kers, chocolade, hints van kruiden en licht aards.

 

Bij fattoria.nl bent u verzekerd van de beste Italiaanse wijnen. Wij selecteren onze wijnen zorgvuldig op prijs en kwaliteit. Hiervoor maken wij gebruik van ons ervaren vinologen proefpanel. U ontvangt bij fattoria.nl een retour/omruilgarantie van 26 weken. Zo heeft u 100% zekerheid dat u de beste wijnen in huis haalt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »