Edizione 19 Cinque Autoctoni - 2017 - Farnese Fantini
Farnese Fantini - Abruzzo

Edizione 19 Cinque Autoctoni - 2017 - Farnese Fantini

5 trosjes Bibenda Italiaanse sommeliers

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2027
Hoogste waardering, beste wijn 2018, Bibenda Italiaanse sommeliers, mooie structuur en complexiteit, opmerkelijke frisheid, donker rijp fruit, met zijdezachte tannines, lang aanhoudende afdronk.  Meer
21,50
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Edizione Cinque Autoctoni 19 - Oogstjaar 2017- Farnese Fantini - 99/100 punten Luca Maroni - Bibenda Italiaanse sommeliers - Vijf trosjes, hoogste waardering.

Helder robijnrode wijn met donker paarse tinten. In de neus geeft de wijn een rijk boeket van intens fruit braam, pruim en kers, verrijkt met kruiden, laurier, kaneel, kruidnagel, rozemarijn, cacao, zoethout en een intrigerende minerale tonen. In de mond heeft de wijn een mooie structuur en complexiteit. De wijn is mooi in balans en een opmerkelijke frisheid, heerlijk donker rijp fruit, tonen van vanille en chocolade en zijdezachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. 

Jaar na jaar bevestigt deze wijn zich als hoeksteen van de grote zuidelijke wijnen in de basis van de zuiverste tradities, maar geoptimaliseerd door een zeer innovatief concept. Omdat de melange van druiven uit verschillende regio's door geen enkele regelgeving is toegestaan, kiest de producent er bewust voor om de DOC(G) keurmerken de rug toe te keren.

Kenmerkend aan deze transregionale "Superadriatische", wijn gericht op de internationale consumenten smaak.

Edizione Cinque Autoctoni 18 van Farnese Vini is een bijzondere blend van 5 autochtone druivenrassen: Montepulciano 33%, Primitivo 30%, Sangiovese 25%, Negroamaro 7%, Malvasia Nera 5%.

Bijna twintig jaar geleden, ontmoette de manager van Farnese, Valentino Sciotti toevallig een oude boer. Zijn wijnmakerij lag vol met vers geoogste druiven. "Ze hebben geen sap door de hitte" - klaagde de boer. Door deze toevallige ontdekking van de geconcentreerde Primitivo druiven ontstond bij hem het idee om een nieuwe transregionale "Superadriatische wijn" te maken. Zo ontstond de combinatie om de wat meer zure Montepulciano druiven te combineren met de diepte, die de Sangiovese druiven geven en de warmte, volheid van de Negroamaro, Salento druiven, gerijpt in de Salento zon.

De druiven worden per ras geplukt komend van verschillende wijngaarden in de Abruzzen, in Notaresco, in de Provincie Teramo en Ortona, in de Provincie Chieti. En van de wijngaarden gelegen in de Regio Puglia, uit Sava en Manduria beiden Provincie Tarente. Bij binnenkomst van de druiven in de wijnmakerij worden zij zacht geperst. De vergisting, per ras, geschiedt voor een periode van 25 dagen in grote stalen vaten. De malolactische vergisting en verdere veroudering van de wijn geschiedt in Frans- en Amerikaans eiken barriques voor een periode van 13 maanden. Hierna wordt de wijn geblend en gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog voor enkele maanden in de kelders van Farnese. 

De wijnmakers bij Farnese zijn Filippo Baccalaro en Dennis Verdeccia.   

Edizione Cinque Autoctoni - Farnese Fantini - wijn/spijs tip combinatie van de Italiaanse sommeliers: wild(zwijn) met een zoetige cranberrysaus met peer. Maar ook een perfecte "meditatie wijn".

De wijn is "op dronk" maar kan ook zeker nog een jaar of 7 blijven liggen.

 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14%
  • Artikelnummer:ABR-2410-R50001

Recent bekeken producten

  •   Edizione 19 Cinque Autoctoni - 2017 - Farnese Fantini

    Edizione 19 Cinque Autoctoni - 2017 - Farnese Fantini

    5 trosjes Bibenda Italiaanse sommeliers

    21,50
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »