Edizione Cinque Autoctoni  17 - Farnese Fantini
Farnese Fantini - Abruzzo

Edizione Cinque Autoctoni 17 - Farnese Fantini

5 trosjes Bibenda Italiaanse sommeliers

Hoogste waardering, beste wijn 2018, Bibenda Italiaanse sommeliers, mooie structuur en complexiteit, opmerkelijke frisheid, donker rijp fruit, met zijdezachte tannines, lang aanhoudende afdronk.  Meer
20,95
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Edizione Cinque Autoctoni 17 - Farnese Fantini - 99/100 punten Luca Maroni - Bibenda Italiaanse sommeliers "beste Italiaanse rode wijn"

Helderrobijnrode wijn met donker paarse tinten. In de neus geeft de wijn een rijk boeket van intens fruit braam, pruim en kers, verrijkt met kruiden, laurier, kaneel, kruidnagel, rozemarijn, cacao, zoethout en een intrigerende minerale tonen. In de mond heeft de wijn een mooie structuur en complexiteit. De wijn is mooi in balans en een opmerkelijke frisheid, heerlijk donker rijp fruit, tonen van vanille en chocolade en zijdezachte tannines in de lang aanhoudende afdronk. 

Edizione Cinque Autoctoni 17 van Farnese Vini is een bijzondere blend van 5 autochtone druivenrassen: Montepulciano 33%, Primitivo 30%, Sangiovese 25%, Negroamaro 7%, Malvasia Nera 5%.

Bijna twintig jaar geleden, ontmoette de manager van Farnese, Valentino Sciotti toevallig een oude boer. Zijn wijnmakerij lag vol met vers geoogste druiven. "Ze hebben geen sap door de hitte" - klaagde de boer. Door deze toevallige ontdekking van de geconcentreerde Primitivo druiven ontstond bij hem het idee om een nieuwe transregionale "Superadriatische wijn" te maken. Zo ontstond de combinatie om de wat meer zure Montepulciano druiven te combineren met de diepte, die de Sangiovese druiven geven en de warmte, volheid van de Salento druiven, gerijpt in de Salento zon.

De druiven worden per ras geplukt komend van verschillende wijngaarden in de Abruzzen, in Notaresco, in de Provincie Teramo en Ortona, in de Provincie Chieti. En van de wijngaarden gelegen in de Regio Puglia, uit Sava en Manduria beiden Provincie Tarente. Bij binnenkomst van de druiven in de wijnmakerij worden zij zacht geperst. De vergisting, per ras, geschiedt voor een periode van 25 dagen in grote stalen vaten. De malolactische vergisting en verdere veroudering van de wijn geschiedt in Frans- en Amerikaans eiken barriques voor een periode van 13 maanden. Hierna wordt de wijn geblend en gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog voor enkele maanden in de kelders van Farnese. 

De wijnmakers bij Farnese zijn Filippo Baccalaro en Dennis Verdeccia.   

Edizione Cinque Autoctoni - Farnese Fantini - wijn/spijs tip combinatie van de Italiaanse sommeliers: wild(zwijn) met een zoetige cranberrysaus met peer. Maar ook een perfecte "meditatie wijn".

De wijn is "op dronk" maar kan ook zeker nog een jaar of 7 blijven liggen.

 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14%
  • Oogstjaar:2015
  • Houdbaar tot:2025
  • Artikelnummer:ABR-2410-R50001

Recent bekeken producten

  •   Edizione Cinque Autoctoni 17 - Farnese Fantini

    Edizione Cinque Autoctoni 17 - Farnese Fantini

    5 trosjes Bibenda Italiaanse sommeliers

    20,95
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »