Etna Rosso IGT - 2017 - Passorosso - Passopisciaro - Vini Franchetti
Vini Franchetti - Toscane - Etna

Etna Rosso IGT - 2017 - Passorosso - Passopisciaro - Vini Franchetti

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2027
4 trosjes Italiaanse Sommeliers, heerlijk rood rijp fruit, citrus, met mineralige tonen, sappig, met een uitstekende balans, en een mooie dichte tannine textuur in de lang aanhoudende afdronk.  Meer
36,95
34,25
  • Uw voordeel: 2,70 korting per fles
  • Uw voordeel bij 6 flessen: 16,20 korting
+ In winkelwagen
Niet op voorraad.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Etna Rosso - Passopisciaro - 4 trosjes Italiaanse Sommeliers

Helder robijnrode wijn. In de neus intense geuren van klein rood rijp fruit, sinaasappel, mediterrane struiken, kruiden, tijm en oregano, gekruid met elegante mineralige hints. In de mond is de wijn sappig, met een uitstekende balans, vol, krachtig, rijk aan rood rijp fruit, citrus, met mineralige tonen en een mooie dichte tannine textuur in de lang aanhoudende afdronk. 
 
De wijn wordt gemaakt van de druiven komend van de verschillende wijngaarden van het domein, die op verschillende hoogtes liggen aan de noordkant van de Etna. De wijn is gemaakt van 100% Nerello Mascalese druiven.
 
De oogst wordt nauwgezet uitgevoerd, dag na dag, worden de druiven op hun rijpheid getest om een volledige en homogene rijping van alle trossen te garanderen. Per dag worden alleen de allerbeste rijpe druiven geoogst. Het oogsten van de druiven geschiedt hierdoor over een periode van ongeveer 2 weken verspreid. Het resultaat is een rijke maar frisse, heldere maar veelzijdige wijn. De complexiteit ervan is te wijten aan de combinatie van de specifieke lichtomstandigheden, het temperatuurbereik, de grote hoogte en de vulkanische bodem die alleen op de Etna te vinden is. De wijngaarden zijn aangeplant in de jaren '20 en '40 van de vorige eeuw. De plantdichtheid is 8.000 planten per ha.  
 
Na de handmatige pluk van de druiven worden de druiven zacht geplet. De vergisting vindt plaats, voor een periode van 15 dagen in grote eiken vaten. De verdere verfijning van de wijn geschiedt eveneens in grote eikenhouten vaten voor een periode van 18 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
 
Robert Parker: 91/100 punten (2016)
 
The 2016 Etna Rosso Passorosso is the most accessible of the red wines presented by Andrea Franchetti and the team at Passopisciaro in the not-always-easy 2016 vintage. The wine is clean and forthcoming with a nice succession of wild berry and cassis, all framed by spice, tar and toasted aniseed. This wine makes itself immediately available for a pairing with roasted porchetta stuffed with fennel and herbs. The mouthfeel is crisp but compact on the close.
 
WineSpectator - 90 punten (2016)

This light- to medium-bodied red shows fine balance, with bright ripe cherry fruit, orange zest and tea leaf flavors. A subtle streak of tarry mineral gains momentum on the chewy finish. Drink now through 2026.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:16-18ºC
  • Alcohol %:15%
  • Artikelnummer:ETN-1010-R15518-17

Recent bekeken producten

  •   Etna Rosso IGT - 2017 - Passorosso - Passopisciaro - Vini Franchetti

    Etna Rosso IGT - 2017 - Passorosso - Passopisciaro - Vini Franchetti

    36,95
    34,25
    Tijdelijk niet op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »