De Fiorduva van Marisa Cuomo is wellicht wel de meest befaamde witte Italiaanse wijn - 3 rode glaasjes Gambero Rosso en hoogste waardering Bibenda Italiaanse sommeliers
Strogele wijn met gouden reflecties. Het boeket is krachtig en intens, abrikozen, zomerbloemen, en exotisch fruit. De smaak is zacht, maar wel vol en krachtig, gedroogde abrikozen, rozijnen, gekonfijt fruit, licht mineralig. De afdronk is lang aanhoudend.
De wijn is een blend van 3 locale druivenrassen Fenyl 30%, Ginestra 30% en Ripoli 40%.
De wijngaarden zijn gelegen nabij Furore op de zuidhelling van de steile rotsen aan de Amalfi kust. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 200 en 550 meter. De grondsoort is dolomiet met kalksteenrotsen. De stokken worden over een latwerk van pergola’s geleid, waardoor de bladeren de stokken tegen de felle zon beschermen. De stokken zijn aangeplant met een dichtheid tussen de 5.000 en 7.000 planten per ha. De opbrengst per plant is ca 1,3 kg aan druiven.
De oogst geschiedt handmatig in het laatste deel van oktober. Afhankelijk van de rijpheid van de druiven wordt meerdere malen achtereen geoogst, waarbij alleen de rijpste druiven worden geoogst.
Uitsluitend de beste druiven worden na de oogst zacht geperst. De vergisting vindt plaats bij een temperatuur van rond de 12°C. De rijping van de wijn vindt plaats voor een periode van 3 maanden in eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld, waarna zij op de fles nog enkele maanden in de kelders van het domein verder rijpt.