Nero d' Avola - Harmonium - Hoogste waardering Gambero Rosso
Deze wijntopper is gemaakt van 100% Nero d'Avola druiven. De wijn is gemaakt uit een blend van 3 verschillende cru Nero d' Avola wijngaarden gelegen in de provincie Trapani. De wijngaard met een Noord-Oostelijke ligginge (Cru della Ferla), een Zuidelijke ligging (Cru della Beccaccia), en een Zuid-Oostelijke ligging (Cru della Lepre) allen op een hoogte van rond de 300 meter hoogte. De grondsoort van de wijngaarden is kleiachtig met veel slib dat rijk is aan mineralen. De wijngaarden zijn aangeplant met een plantdichtheid tussen de 5.000 tot 5.500 planten per ha.
De druiven worden per wijngaard, vanaf omstreeks begin september tot half september, met de hand geplukt. De fermentatie van de druiven uit de 3 cru wijngaarden geschiedt gescheiden per wijngaard voor een periode van ca. 12 dagen bij een temperatuur van 24 tot 26ºC. De rijping van de verschillende cru wijnen geschiedt eveneens volledig gescheiden voor een periode van 10 maanden in Frans en Amerikaans eiken barriques. Na de rijping wordt de wijn zorgvuldig geblend en ontwikkelt de wijn zich eerst nog voor een periode van 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Nero d' Avola, Harmonium, wijn/spijs tip: Rosbief met mediterrane kruiden of Wild zwijnstoofpotje met jeneverbes