3 van 4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers
De wijn is een blend van 70% Corvina Veronese, Rondinella 20%, Molinara 5%, overige 5% inheemse rassen.
De wijngaard Sant'Urbano, groot 19 ha, is gelegen in de gemeente Fumane. De wijngaard ligt op een hoogte variërend tussen de 280-350 meter. De grond is vulkanisch, kalkrijke klei. De wijnstokken zijn midden negentiger jaren aangeplant. De oogst geschiedt, eind september, volldig handmatig met een zorgvuldige selectie van de beste druiven. Vervolgens worden deze druiven voor een periode van 22 dagen in kamertemperatuuromstangheden ingedroogd. Dit drogingsproces is gelijk aan de Amarone, maar duurt veel korter, waardoor de druiven minder indrogen.
Eind oktober worden de ingedroogde druiven in stalen vaten gedaan voor de eerste gisting. Dit geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur van van 20 ° -24 ° C gedurende 8 dagen. Het verdere ginstingsproces geschiedt in grote cementen tanks. Vervolgens rijpt de wijn nog zo'n 18 maanden in eiken vaten om vervolgens te worden gebotteld.
Wijn / spijs combinatie: Perfecte combinatie met rood vlees en oude kaas.