De druiven gaan gedurende tien tot vijftien dagen met schil in roestvrijstalen tanks om te worden vergist bij ongeveer 26 graden Celsius. De dan ontstane jonge wijn rijpt vervolgens voor zes tot acht maanden op barriques, gevolgd door een aansluitende rijping van twaalf maanden in grote houten vaten.
Het unieke terroir van Barbaresco komt prachtig tot uitdrukking in deze wijn, ook al is hij grotendeels gemaakt van cabernet.
Wijn/spijs combinatie: voortreffelijke begeleider van gegrild en gebraden vlees en gerijpte harde kazen.
Parker: 90/100 punten
Varietal Cabernet Sauvignon aromas and flavors take a back seat to a plump, jammy expression of fruit in the 2004 Darmagi. Made in a very Piedmontese style, it seems to have more in common with Barbera than Cabernet, an impression which is reinforced the more it sits in the glass. This perfumed wine is bursting with pure, clean, well-delineated fruit. It is a lovely effort, yet readers expecting a more representative example of Cabernet Sauvignon will probably be happier looking elsewhere, as this is a very unusual Darmagi. Anticipated maturity: 2010-2024.