Donkerrode wijn, met in de neus krachtige geuren van rode bessen, framboos, kers en zwarte bessen, tonen van van zoethout, gekookte rabarber en leer. In de mond is de wijn zacht, licht vettigheid-volheid, elegant, mooi in balans en in de afdronk zachte tannines.
De wijn is gemaakt van de Susumaniello druif, een autochtone druif uit de omgeving van Brindisi, regio Puglia.
De wijngaard is gelegen op een hoogte van 70 meter, nabij het stadje Cellino San Marco in de Provincie Brindisi. de grondsoort is klei met kalksteen rots. De wijngaard is aangeplant met een dichtheid van stokken, 4.500 per ha. De wijngaard is in 2010 aangeplant.
De druiven worden eind september geoogst. Het vergistingsproces vindt plaats in grote stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur tussen de 27 °C en 31 °C. De verdere rijping van de wijn geschiedt, voor een periode van 6 maanden, in Frans eiken barriques van 225 liter. Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt zij nog voor een periode van 3 maanden op de fles in de kelders van het domein.