Vanaf15,25
Mamuthone - Cannonau di Sardegna D.O.C. Rosso - Sedilesu - Sardinië
Sedilesu Giuseppe - Cannonau - Sardinië

Mamuthone - Cannonau di Sardegna D.O.C. Rosso - Sedilesu - Sardinië

Hoogste waardering Gambero Rosso - 3 rode glaasjes

Hoogste waardering Gambero Rosso, Jancis Robinson 17/20. Complex, vol, fris, delicaat, intens donker rijp bosfruit, kruiden, mooi in balans, zachte tannines. Meer
19,50
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Hoogste waardering Gambero Rosso, Vier van vijf druiventrosjes Italiaanse sommeliers

Donker robijnrood met diep paarse glinsteringen. In de neus intense geuren, donker rood bosfruit, met tonen van bloemen, kruiden, humus, zoethout, en leer. In de mond is de wijn complex, vol, fris, delicaat, intens donker rijp bosfruit, kruiden, mooi in balans, en een zeer aangename bitterheid van zoethout van de zachte tannines in de lang aanhoudende afdronk.

De wijn is gemaak van uitsluitend Cannonau druiven komend uit het beste Cannonau gebied van Sardinië, het dorp Mamoiada, gelegen even ten zuiden van Nuoro in centraal/oost Sardinië.

De druiven komen van de wijngaarden, die rondom 2000 zijn aangeplant. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 600 en 700 meter. De grondsoort is granietachtig met veel zuren en rijk aan kalium. In de wintermaanden is het in dit gebied zeer koud en regenachtig. De zomers zijn droog en warm. In het najaar zijn de verschillen tussen dag- en nachttemperaturen zeer groot. De wijngaarden worden nog traditioneel met ossen bewerkt. 

Na de handmatige pluk, midden oktober, van de druiven worden zij zacht geperst. Het vergistingsproces geschiedt op basis van spontane vergisting van de druiven. Dit vergistingsproces geschiedt in stalen vaten bij een gecontroleerde temperaturen tussen de 20°C en 34°C, voor een periode van vijftien tot twintig dagen.

De verdere rijping van de wijn geschiedt in grote eiken vaten van 40 hl. voor een periode van 12 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en ontwikkelt zich nog 3 maanden op de fles in de kelders van het domein. De wijn wordt niet gefilterd, waardoor de wijn zich nog prachtig verder kan ontwikkelen. 

Wijn/spijs combinatie Mamuthone, Cannonau - perfect bij wild, lamsvlees gerechten, allerlei rode vleesgerechten en rijpe kazen.

Jancis Robinson: 17/20
Marmuthone is the word for the traditional Sard mask. 100% organic Cannonau on decomposed granite with some clay and humus. Slightly older vineyards (15-50 years old), fermented in steel but for a couple of days longer than the Sartiu - 15-20. Mostly aged in large, used vats of 7,500-litre Slavonian oak plus some cement. 
Brûlée plums and damson jam wrapped up in thick, soft-clay-textured tannins with a bit of gritty sandiness. Bags of spice - cinnamon and allspice and clove and nutmeg and black pepper - quite explosive in the mouth with a ballast of intense savoury sweetness, like dried red peppers. Long and gripping. Really good.


 
Ron Pieper, vinoloog  

 
Dat moet je proeven, de nieuwe vondst van Villa Fattoria: Mamuthone van Giuseppe Sedilesu. Een smaakvolle wijn, ongefilterd, kruidig met rijp fruit, van 100% Cannonau, de trots van Sardinië!

Recent bekeken producten

  •  
    Vanaf15,25
    Mamuthone - Cannonau di Sardegna D.O.C. Rosso - Sedilesu - Sardinië

    Mamuthone - Cannonau di Sardegna D.O.C. Rosso - Sedilesu - Sardinië

    Hoogste waardering Gambero Rosso - 3 rode glaasjes

    19,50
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »