Il Ghizzano Bianco - Bio gecertificeerd - Toscano Bianco - 92/100 punten Suckling (2018)
De wijn is een blend van 50% Vermentino, 30% Trebbiano, 20% Malvasia Bianca. De wijngaarden liggen in de heuvels, even ten noorden in het Toscaanse land achter Pisa, op de hoogte van rond de 200 meter. De wijngaarden zijn gepositioneerd op de zuidelijke helling en is aangeplant met een plantdichtheid van 6.000 stokken per ha.
Het oogsten van de druiven geschiedt eind augustus, begin september, volledig handmatig. Na een zorgvuldige selectie van de druiven worden zij zacht traditioneel, met de voeten, geperst, hierna ondergaan zij het vergistingsproces met natuurlijke gisten in stalen vaten en gedeeltelijk met de schillen voor een periode van 24 uur.
Hierna verfijnt de wijn nog voor enkele maanden in stalen vaten, waarna de wijn wordt gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog verder 3 maanden in de kelders van het domein.
James Suckling: 92/100 punten
Aromas of dried pineapple and sliced green pears follow through to a medium to full body with cooked apples, honey and melon. Subtle yet flavorful. Delicious. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.