Il Ghizzano zeer sterk aanbevolen door de befaamde wijnjournalist James Suckling 92/100
Het oogsten van de druiven geschiedt eind augustus, begin september, volledig handmatig. Na een zorgvuldige selectie van de druiven worden zij zacht traditioneel, met de voeten, geperst, hierna ondergaan zij het vergistingsproces deels in stalen vaten en deels in vaten van cement, voor een periode van 14 dagen. Hierna rijpt de wijn nog voor 10 maanden in vaten van cement, waarna de wijn wordt gebotteld. Op de fles ontwikkelt de wijn zich nog verder 4 maanden in de kelders van het domein.
James Suckling: 92/100 punten
Freshly picked dark cherries, herbs and some soaked blueberries and balsamic. Medium to full body, firm tannins and a tight finish. Drink now. Made from organically grown grapes.
![]() |
Il Ghizzano: frisse fruitige sangiovese met een beetje merlot, ronduit gevaarlijk lekkere wijn, schenk dat glas nog eens in! |
|
James Suckling: 92/100 punten
Freshly picked dark cherries, herbs and some soaked blueberries and balsamic. Medium to full body, firm tannins and a tight finish. Drink now. Made from organically grown grapes.