Brunello di Montalcino DOCG - Campo di Marzo - 2012
Il Valentiano - Montalcino - Toscane

Brunello di Montalcino DOCG - Campo di Marzo - 2012

James Suckling 93/100 punten

Prachtige Brunello di Montalcino 93/100 punten, gedreven wijnmaker. Het vak geleerd bij zijn opa en vader. Vol, rond, droog, rood rijp bosfruit, lange afdronk. Meer
€ 34,95
*retourgarantie 180 dagen*
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad. Levertijd 1 tot 2 werkdagen.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • levering 2 werkdagen
  • Retourgarantie
  • extra korting

Productinformatie

Brunello di Montalcino - James Suckling 93/100 

Donker robijnrode wijn met licht purperen glinsteringen. De wijn geeft een mooie aromatische geur met nuances van rood fruit, vanille en vers hout. De smaak is vol, rond, droog en heeft een geweldig mooie lange afdronk.

Il Valentiano is de naam van het nieuwe landgoed, met als oorsprong de samenvoeging van de namen Valentina en Fabiano, de eigenaren van het wijnbedrijf. Valentiano is opgegroeid "in de wijn". Zijn opa en vader waren uitstekende wijnmakers. Zijn broer is doorgegaan met het familiebedrijf en is zeer bekend. Zij werken onder de naam Mocali - Brunello di Montalcino.  

Het landgoed is gelegen aan de zuid-westzijde van de heuvel van Montalcino.  Het grootste deel van het landgoed, gelegen op 400 meter boven de zeespiegel, is bedekt met struikgewas en de roodachtige groeiende landen laten zien dat de bodem rijk is aan ijzer en leem, die perfect is samen met het microklimaat voor de wijnstokken en olijfbomen. De wijnmakerij is onlangs volledig gemoderniseerd. 

Na de volledig handmatige oogst van de druiven worden deze zacht geperst en ondergaan zij een 2 daagse- pre fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 15 ° C. Na deze pre-fermentatie mogen de druiven vrij doorgisten op een maximale temperatuur van  28 ° C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans eiken vaten voor een periode van 24 tot 36 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt nog enkele maanden door in de kelders van het domein.

De naam Campo di Marzo kent zijn oorsprong in de vroege Middeleeuwen. In die tijd waren er nog geen professionele legers en soldaten waren eenvoudige vrije boeren. De gevechten vonden voornamelijk plaats in de lente of zomer. De winters waren zo koud dat het bijna onmogelijk zou zijn om jezelf te beschermen tegen kou. De gevechten duurden nooit lang, want er waren geen goede mogelijkheden de legers te bevoorraden. Daarnaast moesten de boeren terug naar huis om de druiven te oogsten. Aan het begin van de lente werden de krijger-boeren opgeroepen voor inspectie, die werd genoemd "Campo di Marzo", omdat het vond plaats in maart. 

James Suckling: 93/100
There's a brightness and clarity to this that I like with blueberry, plum and walnut character. Medium to full body, dense fruit and a silky finish. Balance and pretty. Drink in 2019.

 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Oogstjaar:2012
  • Houdbaar tot:2040
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:VF506812

Recent bekeken producten

  •   Brunello di Montalcino DOCG - Campo di Marzo - 2012

    Brunello di Montalcino DOCG - Campo di Marzo - 2012

    James Suckling 93/100 punten

    € 34,95
    LEES MEER