Brunello di Montalcino DOCG - Campo di Marzo - 2009 - Az. Agr. Il Valentiano
Il Valentiano - Montalcino - Toscane

Brunello di Montalcino DOCG - Campo di Marzo - 2009 - Az. Agr. Il Valentiano

James Suckling 90/100 punten - Uitverkocht

Mooie Brunello di Montalcino vol, rond, droog, rood rijp bosfruit en een geweldig mooie lange afdronk. James Suckling 90/100 - Jancis Robinson 16/20 - Decanter 91/100 Meer
32,50
+ In winkelwagen
Niet op voorraad.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Brunello di Montalcino - James Suckling 90/100 - Jancis Robinson 16/20 - Decanter 91/100

Donker robijnrode wijn met licht purperen glinsteringen. De wijn geeft een mooie aromatische geur met nuances van rood fruit, vanille en vers hout. De smaak is vol, rond, droog en heeft een geweldig mooie lange afdronk.

De naam Campo di Marzo kent zijn oorsprong in de vroege Middeleeuwen. In die tijd waren er nog geen professionele legers en soldaten waren eenvoudige vrije boeren. De gevechten vonden voornamelijk plaats in de lente of zomer. De winters waren zo koud dat het bijna onmogelijk zou zijn om jezelf te beschermen tegen kou. De gevechten duurden nooit lang, want er waren geen goede mogelijkheden de legers te bevoorraden. Daarnaast moesten de boeren terug naar huis om de druiven te oogsten. Aan het begin van de lente werden de krijger-boeren opgeroepen voor inspectie, die werd genoemd "Campo di Marzo", omdat het vond plaats in maart.

Il Valentiano is de naam van het nieuwe landgoed, met als oorsprong de samenvoeging van de namen Valentina en Fabiano, de eigenaren van het wijnbedrijf.
 
Het landgoed is gelegen aan de zuid-westzijde van de heuvel van Montalcino.  Het grootste deel van het landgoed, gelegen op 400 meter boven de zeespiegel, is bedekt met struikgewas en de roodachtige groeiende landen laten zien dat de bodem rijk is aan ijzer en leem, die perfect is samen met het microklimaat voor de wijnstokken en olijfbomen. De wijnmakerij is onlangs volledig gemoderniseerd. 
Na de volledig handmatige oogst van de druiven worden deze zacht geperst en ondergaan zij een 2 daagse- pre fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 15 ° C. Na deze pre-fermentatie mogen de druiven vrij doorgisten op een maximale temperatuur van  28 ° C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in Frans eiken vaten voor een periode van 24 tot 36 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en rijpt nog enkele maanden door in de kelders van het domein.

Uitstekende prijs - kwaliteit Brunello di Montalcino, zie beoordelingen 

Jancis Robinson: 16/20 punten

Lacklustre mid ruby with orange rim. Hints of fruitcake and cherry on the nose, but much livelier and genuine on the palate. good mouthful of zesty ripe flavours and gripping tannins. Enjoyable already. (WS) - Drink 2014-2018

James Suckling: 90/100

Very pretty, savory Brunello with plums, and hints of jam and balsamic character. Full body with a velvety texture and a long finish. Drink or hold.

Decanter 91/100 tasted by Stephen Hobley 

Il Valentiano, Campo di Marzo Brunello di Montalcino 2009  -  Highly Recommended / 91 points

 

Recent bekeken producten

  •   Brunello di Montalcino 2009 - Az. Agr. Il Valentiano

    Brunello di Montalcino 2009 - Az. Agr. Il Valentiano

    James Suckling 90/100 punten - Uitverkocht

    32,50
    LEES MEER