Goed tot zeer goed Gambero Rosso - James Suckling 90/100 punten
Deze wijn wordt gemaakt van de Carignano druif (100%), De Carignano in dit deel van Sardinië heeft een sterke historische achtergrond. De stokken zijn aangeplant zonder onderstok, zoals in de tijd voor de uitbraak van de phylloxera. Kenners menen dat dit wijnen oplevert die meer uniek en uitgesproken van smaak zijn.
De druiven van deze prachtige wijn komen van stokken die zijn aangeplant omstreeks 1940. De opbrengst van de stokken is heel laag, waardoor dit een prachtige vol fruitige wijn is.
De stokken staan in zanderige grond nabij de zee. De druiven worden eind september handmatig geplukt en zorgvuldig op kwaliteit geselecteerd. Na de pluk worden de druiven zacht geperst en ondergaan deze, gedurende 15 dagen, de eerste gisting in stalen vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog enkele maanden in stalen vaten alvorens te worden gebotteld. Nadat de wijn is gebotteld blijft deze nog minimaal 3 maanden in de kelders van het domein.
Wijn/spijs combinatie: voortreffelijk met licht gerijpte Pecorino kaas, pasta's en antipasti.
James Suckling 90/100 punten
This big, rich, earthy red already has satisfying balance and it’s not even one year old, the alcohol well integrated and the tannins gentle. Drink now with hearty fall and winter dishes.
Harold Hamerma: 8,5 DGH
De geur van zeventig jaar oude carignan stokken. Zou er behalve slow cooking ook zoiets als slow smelling bestaan?