La Gioia IGT Rosso Toscana 2014 - Riecine
Riecine - Chianti Classico

La Gioia IGT Rosso Toscana 2014 - Riecine

4 trosjes van totaal 5 Bibenda, Italiaanse sommeliers.

4 trosjes Bibenda, Italiaanse sommeliers, mooie complexiteit, elegantie, met tonen van donker bosfruit, zwarte bessen, bramen en tonen van cacao, specerijen en tabak, fluweelzachte tannines in lange afdronk. Meer
55,25
49,50
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

La Gioia, 100% Sangiovese, blend van de beste delen wijngaarden en uniek micro klimaat, 4 trosjes Italiaanse sommeliers

Granaatrode wijn. De wijn heeft een heerlijk intens boeket van bramen en zwarte bessen, en hints van kruiden. In de mond heeft de wijn een mooie complexiteit, elegantie, met tonen van donker bosfruit, zwarte bessen, bramen en tonen van cacao, specerijen en tabak. De lange afdronk wordt begeleidt door fluweelzachte, ronde tannines. 

La Gioia wordt op de markt gezet als een 100% Sangiovese supertuscan. De wijn is gemaakt vanuit een verschillende blends Sangiovese, komend uit verschillende delen van de wijngaard. Uitsluitend de beste delen van de verschillende wijngaarden worden voor deze wijn gefinifieerd. Jaar op jaar wordt gekeken welke blend tot de allermooiste wijn leidt. De kenmerken van de wijnen komend uit de verschillende delen van de wijngaard zijn verschillend, enerzijds door het micro klimaat en anderzijds door de sterk varierende grondsoort. La Gioia is geweldige en krachtige wijn. Leeftijd van 2 jaar, in nieuwe en tweede passage barriques, om de tannines te verzachten en rondheid te geven. 

De grondsoort in de wijngaard is sterk kalkhoudende kleigrond en ligt op een hoogte van rond de 500 meter, nabij het oude stadje Gaiole in Chianti. de wijn heeft het BIO certificaat ICEA. De druiven worden begin oktober met de hand geplukt. Dit geschiedt in twee rondes, omdat alleen de mooiste rijpe druiven voor deze wijn worden geplukt. Na de pluk worden de druiven heel zacht geperst, zodanig dat alleen de schil een beetje barst. Vervolgens ondergaan zij het vergistingsproces in cementtanks. Er worden geen gisten gebruikt om het vergistingsproces op gang te brengen. Het vergistingsproces duurt ca. 40 dagen. Hierna ontwikkelt de wijn zich nog voor een periode van 36 maanden in oude eiken vaten.

Na deze rijping van de wijn voor een periode van 3 jaar wordt de wijn gebotteld. Op de fles blijft de wijn dan nog een zes maanden in de kelders van het domein.

La Gioia, Sangiovese wijn/spijs combinatie tip: stoofpot van wildzwijn met bosbessen- en kaneelsaus

 

93/100 punten Suckling (2013)

A balanced and delicate red with sweet strawberry and floral character. Light to medium body, bright acidity and a clean and soft textured finish. Very fine sangiovese.

 

90/100 punten Parker (2013)

Here's a pretty expression of Sangiovese with bright intensity and attractive ruby luminosity. The 2013 La Gioia is tart and tight with cherry and cassis followed by blue flower and moist earth. This mid-weight wine offers balanced acidity and crispness on the sweet and fruit-driven finish.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:10ºC
  • Alcohol %:13,5%
  • Oogstjaar:2014
  • Houdbaar tot:2034
  • Artikelnummer:CHI-1010-14503

Recent bekeken producten

  •   La Gioia IGT Rosso Toscana 2014 - Riecine

    La Gioia IGT Rosso Toscana 2014 - Riecine

    4 trosjes van totaal 5 Bibenda, Italiaanse sommeliers.

    55,25
    49,50
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »