Langhe Nebbiolo DOC - 92+/100 punten Parker
Floraal in de neus met elementen van rozen, hibiscus en viooltjes met donkere en rode fruittonen, o.a. kersen, bramen en framboos. Pallet: Een Langhe nebbiolo met Barolo karakteristieken. rijp fruit, fris donker fruit (kers), likeureus, minerale tonen, zoete rijpe tannine, grip, body en complexiteit, een lange afdronk met frisheid en precisie. Een wijn die tijd nodig heeft om zich optimaal te presenteren maar het wachten zal belonen.
Bewerking wijnkelder en vinificatie
- Volledig ontsteelde 100% nebbiolo druiven (Bricco Boschis wijngaard)
- Gebruik van verticale en horizontale fermentatie vaten
- Traditionele fermentatie methoden
- Gecontroleerde fermentatie temperatuur van rond de 29°C en gebruik van inheemse gistcellen
- Totale maceratie tijd: 18-30 dagen
- Malolactische fermentatie in cement tanks tijdens het voorjaar na de oogst
- Rijping 6 mnd. in Slavonisch eiken Botti van 20-30-50-80-100 hl.
- Botteling januari 2019
- 6 mnd. fles rust in kelders voor dat de wijn verhandeld wordt
Robert Parker: 92+/100 punten
I tasted the 2016 Langhe Nebbiolo from vat but am giving it a final score because the wine had been taken out of wood and was just about to go into the bottle when I visited the estate. This wine shows deep, lasting and increased aromatic intensity that really points to the quality levels achieved with Nebbiolo in 2016. Bottle production of this wine is greatly reduced because more fruit was moved up to the production of top-shelf Barolo instead. The wine is compact, firm and tight, but it also offers lots of inner energy and brightness. Fruit from the youngest vines ends up in the Langhe Nebbiolo.