LIS - Lis Neris - Friuli
Lis Neris - Friuli

LIS - Lis Neris - Friuli

Gambero Rosso Uitmuntend, Bibenda hoogste waardering - Tijdelijk uitverkocht

Hoogste waardering Italiaanse sommeliers, een blend van Chardonnay, Pinot Grigio en Sauvignon Blanc. Rijk, complex, mooi tropisch fruit, en een lang aanhoudende afdronk. Meer
€ 35,50
+ In winkelwagen
Niet op voorraad.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

LIS: Hoogste waardering Italiaanse Sommeliers - Bibenda en uitmuntend oordeel Gambero Rosso

Strogele wijn met een heerlijk complex boeket met de geuren van steenvruchten, gekonfijte amandel, perzik en meloen. In de mond is de wijn middelzwaar, rijk, complex, mooi tropisch fruit, en een heerlijke lang aanhoudende afdronk. 

LIS is een blend van Chardonnay, Pinot Grigio en Sauvignon Blanc. De verhoudingen kunnen jaar op jaar enigszins wisselen. De Pinot Grigio druiven komen van de “Gris” wijngaard (op de helling van de rechter-oever van de Soca rivier - Oost Friuli) is gelegen op een hoogte van rond de 60 meter boven de zeespiegel. De bodemgesteldheid is gravelkalksteen met vele grote kiezels.  De stokken zijn aangeplant in de jaren ’90 van de vorige eeuw.  

De Chardonnay druiven komen van de Jurosa wijngaard op de helling van de rechter-oever van de Soca rivier - Oost Friuli) is gelegen op een hoogte van rond de 60 meter boven de zeespiegel. De bodemgesteldheid is gravelkalksteen met vele grote kiezels.  De stokken zijn aangeplant in de jaren ’90 van de vorige eeuw.  

De Sauvignon Blanc stokken zijn zowel aangeplant in de Gris wijngaard als in de Jurosa wijngaard.  

De opbrengst is laag door de groene oogst, die meerdere malen per jaar wordt uitgevoerd. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 5.200 stokken per ha. Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst. De vergisting van de druiven geschiedt in stalen vaten bij een temperatuur van 22°C tot 24°C. Hierna rijpt de wijn nog 11 maanden in stalen vaten, waarbij de wijn met de lees regelmatig wordt geroerd. Hierna wordt de wijn geblend en gebotteld. Op de fles rijpt en ontwikkelt de wijn zich in de kelders van het domein verder.

LIS spijs combinatie: Heerlijk bij visgerechten of bij gevogelte. De tip van Lis Neris - Roodbaars met rozemarijn of tagliatelle met eekhoorntjesbrood.

 

Recent bekeken producten

  •   LIS - Lis Neris - Friuli

    LIS - Lis Neris - Friuli

    Gambero Rosso Uitmuntend, Bibenda hoogste waardering - Tijdelijk uitverkocht

    € 35,50
    LEES MEER