Magnum1,5 ltr
Magnum - Barbera d'Alba Pozzoannunziata DOC - 2016 - Roberto Voerzio
Voerzio Roberto  - La Morra - Barolo

Magnum - Barbera d'Alba Pozzoannunziata DOC - 2016 - Roberto Voerzio

Magnum - Spectaculaire volgens Parker "beste ooit" - 95/100 punten James Suckling

Oogstjaar: 2016 - Houdbaar tot: 2040
95/100 Spectaculaire Barbera van de één van de beste wijnmakers uit de Barolo, Vol, intens, complex, krachtig, pruimen, zwarte bessen, chocolade, zijdezachte afdronk. Meer
375,00
Nog 1 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Magnum - Barbera d'Alba - Pozzo Annunziata DOC - 2016 - Roberto Voerzio

Spectaculaire Barbera (volgens Parker de allerbeste Barbera ooit!) van de één van de beste wijnmakers uit de Barolo. De druiven komen van oude stokken, de wijn uiterst bijzonder zo vol, zo intens, zo complex, zo krachtig, zo verfijnt, pruimen, zwarte bessen, chocolade, zijdezachte afdronk.

De druiven komen uit een deel van de Annunziata wijngaard, gelegen in La Morra. De eerste oogst van de Barbera druiven was in 1996. De blootstelling van de stokken in de wijngaard is oost, zuid-oost. De bodem is hier rijk aan licht gekleurde ijzer- en kalkhoudende mergel een mengsel van klei en kalk  De wijnen die komen van de wijngaarden gelegen in deze vallei zijn lichter, eleganter, aromatischer en meer toegankelijker. De wijngaard is aangeplant met een hoge plantdichtheid van 8.000 planten per ha. Door uitsluitend de allerbeste trosssen en delen van trossen op de plant te laten is de opbrengst slechts 0,5 kg. per plant.

De handmatige oogst van de druiven geschiedt in de laatste weken van september. Hierna worden de druiven zacht geperst. De vergisting van de druiven vindt plaats in grote stalen vaten. De verdere rijping van deze Barbera geschiedt voor een periode van 15 maanden voor 30% in nieuwe Frans eiken barriques en voor 70% in gebruikte barriques. Hierna verfijnt de wijn nog 5 maanden in grote stalen vaten om vervolgens te worden gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn verder voor minimaal 18 maanden.

De Barbera begint nu "op dronk" te komen. De Barbera kan echter zeker nog tot 2035 verder verfijnen en meer diepgang krijgen. Maximale drinktemperatuur 15°C - 16°C. Het dringende advies is wel om de fles minimaal 4 uur van te voren te openen.

Werken, werken, werken. Volgens Roberto Voerzio: "als je stopt met werken gaat de plant dood".

Na iedere oogst:

- Na elke oogst worden de wijngaarden handmatig bemest met koeienmest of humus om voldoende voeding voor de planten beschikbaar te hebben.

- Bij de wintersnoei worden de stokken terug gesnoeid waarbij slechts enkele knoppen resteren. 

- De eerste uitdunning van de uitlopers begint al in april tot half juli, hierbij worden 50% van de druiven bij iedere stok verwijderd. 

- Tot half augustus worden de stokken voor de tweede keer uitgedund waarbij het onderste deel van de trossen worden weggeknipt. 

- Al deze werkzaamheden vormen de basis om elk jaar gezonde en rijpe druiven te oogsten met intense smaken en geuren, die tijdens de vergisting worden overgedragen aan de wijn .

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:16-18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Artikelnummer:PIE-2710-R16009-16

Recent bekeken producten

  •  
    Magnum1,5 ltr
    Magnum - Barbera d'Alba Pozzoannunziata DOC - 2016 - Roberto Voerzio

    Magnum - Barbera d'Alba Pozzoannunziata DOC - 2016 - Roberto Voerzio

    Magnum - Spectaculaire volgens Parker "beste ooit" - 95/100 punten James Suckling

    375,00
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »