Brunello di Montalcino - Robert Parker 93+/100 punten - James Suckling 93/100 punten - Uitmuntend Gambero Rosso
Half september worden de druiven handmatig geoogst. Na de oogst worden de druiven gedurende een periode van 19 dagen gefermenteerd. De verdere rijping van deze wijn geschiedde gedurende een periode van 42 maanden in Slavonisch eiken vaten van 40 en 77 hl., waarna de verdere rijping op de fles nog minimaal een jaar werd vervolgd.
Casanova di Neri behoort tot de nieuwe generatie van Brunello producenten. Het bedrijf is gestart in 1971, toen Giovanni Neri het grootste domein in het Montalcino gebied kocht. Het domein is totaal 39 ha groot en onderverdeeld in 4 wijngaarden. De oudste wijngaard is 45 jaar oud. De wijngaarden liggen op een hoogte van ca. 350 meter boven de zeespiegel. Casanova di Neri behoort tot één van de beste producenten van de Brunello wijnen.
Robert Parker 93+/100 punten
It's that time of year: get your Neri on. This blockbuster Montalcino estate has released another fantastic collection of new wines, including the 2013 Brunello di Montalcino. Beautifully executed, the wine oozes forth from the glass with round, supple and velvety fruit. This Brunello Annata is luscious and deep, with millefoglie aromatic layering that peels back slowly and carefully. The mouthfeel is less elaborate compared to the estate's top expressions, but the bouquet does much to push this score into the low nineties.
James Suckling: 93/100 punten
AThis is a typical 2013 with a sweetness of fruit and plums. Citrus undertones. Medium to full body, ultra-fine tannins and a lively finish.
WineSpectator: 93/100 punten
This is a typical 2013 with a sweetness of fruit and plums. Citrus undertones. Medium to full body, ultra-fine tannins and a lively finish.