Furore Bianco DOC - Cantina Marisa Cuomo - Amalfi
Marisa Cuomo - Furore - Amalfi

Furore Bianco DOC - Cantina Marisa Cuomo - Amalfi

Gambero Rosso 3 rode glaasjes

Drie rode glaasjes voor de werkelijk fantastische Furore Bianco van het befaamde wijnhuis Marisa Cuomo uit Amalfi, complex, gekonfijt fruit, licht mineralig, krachtige lange en toch ook zachte afdronk. Meer
€ 26,80
€ 25,50
*retourgarantie 180 dagen*
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad. Levertijd Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • levering 2 werkdagen
  • Retourgarantie
  • extra korting

Productinformatie

Furore Bianco - 3 Rode Glaasjes Gambero Rosso - Marisa Cuomo - Amalfi kust


Levendige strogele wijn met een prachtig, delicaat fruitaroma, abrikoos, exotisch fruit en de onmiskenbare geur van de Middellandse Zee en mineralen van het vulkanische landschap. De smaak is zacht en intens met een breed palet, gedroogde abrikozen, gekonfijt fruit, rozijnenen, mooi in balans en een krachtige lange, zachte afdronk.

De wijn is een blend van twee typische druivenrassen uit deze streek. 60% Falanghina en 40% Biancolella. 

De wijngaarden zijn gelegen op de steile hellingen van de Amalfi kust, nabij Furore. Zij liggen op een hoogte tussen 200 en 550 meter. De bodemsamenstelling is dolomietstenen met kalksteenrotsen. De stokken worden, zoals dat hier al eeuwen plaats vindt, in een soort van pergola gesnoeid. Met kiest voor deze wijze zodat de bladeren van de stokken de druiven tegen de felle zon kunnen beschermen. De stokken zijn aangeplant met een dichtheid tussen de 5.000 en 7.000 planten per ha. De opbrengst per plant is 1,5 kg per plant.

De werkzaamheden in de wijngaard op de steile hellingen geschiedt volledig handmatig. De druiven worden in meerdere rondes geoogst beginnend begin oktober. Uitsluitend de rijpste druiven worden dan geplukt en enige tijd later worden weer de rijpste druiven geplukt. Dit proces herhaalt zich 2 tot 4 keer per oogstseizoen. 

Nadat de druiven zijn geplukt worden zij zacht geperst, zodanig dat alleen de schil openscheurt. Hierna worden speciale geselecteerde natuurlijk gisten toegevoegd voor de vergisting van de druiven. De most wordt hierbij, voor een periode van 20 tto 30 dagen op een temperatuur van rond de 15°C gehouden. 

De verdere rijping van de wijn geschiedt eveneens in stalen tanks voor een periode van vier maanden, waarna de wijn wordt gebotteld en nog zo'n 2 maanden op de fles zich verder ontwikkelt in de kelders van het domein.

De wijn is direct op dronk, maar zal zich ook nog verder fantatstisch ontwikkelen indien de wijn nog een of meerdere jaren wordt weggelegd. 

Vinous: 91/100 (2014)
Gold-tinged dark yellow. Ripe apple, melon and sweet spice aromas and flavors show a strongly honeyed late-harvest character. The finish features a peppery element that provides needed lift; this is much fresher and livelier than the golden color and ripe nose would suggest, but I prefer the Ravello Bianco’s breezy mineral qualities and more restrained personality.

      Rob Clarenbeek - Een wijn met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding!

Een volle, rijke delicate wijn. Drinken bij bijvoorbeeld een mooie pasta met witvis.  









 
     

 

 

 

Recent bekeken producten

  •   Furore Bianco DOC - Marisa Cuomo - Amalfi

    Furore Bianco DOC - Marisa Cuomo - Amalfi

    Gambero Rosso 3 rode glaasjes

    € 26,80
    € 25,50
    LEES MEER