Nineta de Mas l'Altet - Alicante
Mas l'Altet - Alicante

Nineta de Mas l'Altet - Alicante

Ambachtelijk gemaakte wijn

Schitterende ambachtelijk en authentiek gemaakte Garnacha blend, mondvullend, krachtig, prominent rood rijp bosfruit, lange afdronk, zachte tannines. Meer
29,95

Prijs per 3 nu 28,50/fles - u bespaart 4,35
Prijs per 6 nu 27,20/fles - u bespaart 16,50

+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Ambachtelijk gemaakte wijn geproduceerd met respect voor natuur en milieu

De Granacha is diep kersenrood met een donkerpaarse rand. Het boeket geeft intense complex geuren met tonen van gekonfijt rood en zwart fruit, herfstgeuren, lichte tonen van bosgrond en een mooie mineraliteit. De smaak van de wijn is krachtig, vol, mooi in balans met veel rood rijp bosfruit, een mooie levendige zuurtegraad. De wijn heeft een een lang aanhoudende krachtige afdronk met zachte tannines. 

De druiven komen van de een kleine wijngaard, minder dan 1 ha, gelegen in de vallei van het Nationaal Park 'Sierra de Mariola "van Agres, ten noorden van Alicante, op 620 m hoogte. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 2.200 planten/ha.  De productie is ca 4000 kg / ha. 

De wijn is samengesteld uit 86% Garnacha,  7% Cabernet Sauvignon en 7% Syrah. 

De grond in de wijngaard is leemachtige klei. In de wijngaard wordt gewerkt met spontane vegetatieve bodembedekking en er wordt geen gebruik gemaakt van insecticiden. Er is een natuurlijk evenwicht tussen fauna en flora. 

In de winter worden de stokken tot 2 knoppen per stok teruggesnoeid. In mei wanneer de stokken met hun eerste uitloop beginnen wordt het eerste groen direct weggesnoeid. Vervolgens worden de planten nogmaals gesnoeid in het begin van de maand juli. De groene oogst, het wegknippen van een deel van de druiven, geschiedt begin augustus. Nu zijn alleen de beste druiven overgebleven, waar nu de beste duiven zijn overgebleven.

Het handmatig oogsten van de druiven geschiedt begin September. Hier vindt nogmaals een selectie van de druiven plaats. De beste druiventrossen worden in kratten gelegd. Als de krat vol is zit er ongeveer 15 kg aan trossen in.

In de wijnmakerij worden de druiven zacht geplet waarna zij in grote stalen vaten hun fermntatie process ondergaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zelf gemaakte authochtone gisten. Na de 2e gisting wordt de wijj opgevoed in eiken vaten van 225 liter, voor een periode van 12 maanden. De opvoeding geschiedt gescheiden per druivenras. De eike vaten zijn deel nieuw, deels een jaar oud en deels twee en drie jaar oud. Na dit rijpingsproces wordt de wijn geblend en ontwikkeltt zij zich nog voor minimal 4 maanden in grote stalen vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld waarna zij op de fles ook nog enkele maanden in de kelders van de boerderij blijft om zich verder te ontwkkelen. De wijn kan nog vele jaren worden bewaard, waardoor de kwaliteit en complexiteit verder zal toenemen.

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:14,5%
  • Oogstjaar:2012
  • Houdbaar tot:2025
  • Artikelnummer:DWM509413

Recent bekeken producten

  •   Nineta de Mas l'Altet - Alicante

    Nineta de Mas l'Altet - Alicante

    Ambachtelijk gemaakte wijn

    29,95
    LEES MEER