Masseto 2014 - Tenuta Ornellaia
Tenuta dell' Ornellaia - Bolgheri - Marchesi de Frescobaldi

Masseto 2014 - Tenuta Ornellaia

James Suckling 97/100 punten

De Masseto is wijn van grote klasse, gemaakt van 100% Merlot. Deze wijn is wereldwijd zeer gevraagd. Per fles in een mooie geschenkkist Meer
725,00
+ In winkelwagen
Nog 2 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

De Masseto is wijn van grote klasse, gemaakt van 100% Merlot druiven.

Deze wijn is evenals de Ornellaia van dit domein wereldwijd zeer gevraagd. De vraag overtreft het aanbod vele malen.

De druiven zijn afkomstig van de Masseto- en Vigna-Vecchia-wijngaarden, die zich bevinden tegen de hellingen (op ca. 100 meter hoogte) van de heuvels bij Bolgheri in de Maremma, in het zuiden, nabij de kust van Toscane. Deze wijngaarden profiteren van een perfecte ligging, vlak bij de zee. De wijnstokken staan op een uitstekende bodem van klei en stenen. Deze stenen nemen overdag de warmte van de zon goed op, om de druiven tijdens de nachten extra warmte te bieden.

De met de hand geplukte druiven worden handmatig op kwaliteit geselcteerd. De fermentatie geschiedt, gedurende een periode van ca. 25 dagen, deels op eikenhout en deels in roestvrijstalen tanks. Vervolgens geschiedt de rijping gedurende een periode van 20 maanden op barriques van nieuw Frans eikenhout. Na 12 maanden wordt de blend gemaakt van de wijn die is gegist in de stalen tanks en de wijn die is gegist in eiken vaten. Vervolgens wordt het rijpingsproces nog vervolgd in de Frans eikenhouten barriques. Voordat de wijn op de markt komt wordt het rijpingsproces nog gedurende 16 maanden op de fles voortgezet in de kelders van het domein. Deze wijn is nu op dronk, maar zal zich op de fles, de komende jaren, in kwaliteit verder ontwikkelen.

Deze robijnrode wijn heeft een intens aroma van rood fruit, zoals pruimen, jam en hints van chocolade. De smaak is vol, elegant, veel rood fruit, een perfecte tannine en een afdronk van een perfecte lengte.

James Suckling 97/100 punten

Beautiful aromas of violets and blackberry with hints of spice. Some sweet tobacco. Full body, yet refined and polished with ultra-fine tannins and a long, long finish. The texture and intensity are exceptional. Fantastic for the vintage. Drink in 2021 but a joy to taste.

Robert Parker: 94/100

The 2014 Masseto has developed beautifully over the past few years of its oak and bottle evolution. This is a very distinctive edition of the iconic Italian Merlot that delivers a silky and streamlined approach. As bold and opulent as Masseto is in the warm vintages, I personally find those wines difficult to finish because the extract, concentration and intensity are so over the top. The best vintages of Masseto usually overpower any food dish you put before them. This is a subdued and downplayed expression instead. The cool summer season has shaped fresh berry notes of wild blackberry and cassis with drying mineral, tobacco, licorice and tar. There is evident sweetness here in terms of the wine's fruit flavors and its tannins, but there also is a cooling vein of acidity that makes the difference. The alcohol feels integrated and light. If you are hankering for a less massive and less muscular Masseto, this vintage is for you.

WineSpectator: 96/100

Offers an inviting nose of black cherry, blackberry, vanilla, toast and tobacco, while sweet fruit and mineral flavors abound. Focused yet generous, with beautiful balance and a long, spice-tinged aftertaste. Needs aeration to come together. Decant if you must drink now, but better to wait. Merlot. Best from 2019 through 2030.

 

Recent bekeken producten

  •   Masseto 2014 - Tenuta Ornellaia

    Masseto 2014 - Tenuta Ornellaia

    James Suckling 97/100 punten

    725,00
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »