Ripasso Valpolicella DOC - Vier Sterren Italiaanse Sommeliers
Robijnrode wijn met purperen glinsteringen, in de neus intense geuren van kruiden, rozen, chocolade, kersen en balsamico. In de mond is de wijn heerlijk fris, warm, zacht, intens donker rijp rood fruit, met prachtige tannines in de licht kruidige afdronk.
De wijn is een druiven blend van Corvina, Corvinone 70% - Rondinella 20% - Croatina en Oseleta 10%.
De wijngaarden van Tenuta Sant'Antonio liggen nabij Mezzane in het hart van de Valpolicella DOCG. De wijngaarden liggen op een hoogte van rond de 300 meter in het Garbi-gebergte. Het terrein is ruig en ondoordringbaar, maar genereus voor grote wijnen. De grondsoort is zanderig, ziltig met veel wit kalkskelet. De wijngaarden zijn aangeplant rond 2000 met een plantdichtheid van rond de 8.000 planten per ha.
In de 2e helft van september worden de druiven handmatig geplukt. Na de pluk worden de druiven zacht geperst en vergist, voor een periode van 8 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur. De vergisting geschiedt met gisten die ook voor de Amarone worden gebruikt. De 2e vergisting van de wijn geschiedt met de schillen van de Amarone wijn. Vervolgens rijpt de wijn verder in tonneaux van 500 liter voor een periode van 12 maanden. Van de tonneuax is 30% nieuw en 70% eerder gebruikt. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog minimaal 3 maanden, op de fles, in de kelders van het domein.