Uitmuntend Gambero Rosso, traditionele Bio Montefalco Rosso DOC, heerlijk intens rood rijp fruit en kruiden.
De Montefalco Rosso is door Antonelli in 1979 voor het eerst geproduceerd. De opbrengst per plant is rond de 1 tot 1,5 kg.
In de wijngaard wordt uitsluitend met de hand gewerkt. De oogst van de druiven geschiedt eveneens handmatig beginnende met de Sangiovese druiven eind spetember. Half oktober worden de Sagrantino en Montepulciano druiven geoogst. Na de oogst worden de druiven in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht. De vinificatie van de druiven geschiedt per ras volstrekt gescheiden.
De vergisting geschiedt, met de schillen, voor een periode van 2 tot 3 weken bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in eikenhouten vaten van 25 hl gedurende 12 maanden. Vervolgens wordt de wijn van de verschillende druivenrassen gemengd en blijft zij voor een periode van 6 maanden in cementen vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij nog voor minimaal 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.