Morellino di Scansano van de befaamde Brunello producent Biondi Santi
Intens robijnrode wijn met diep paarse tinten. Het boeket geeft aroma's van rijp rood fruit, bessen, boeket verse bloemen, balsamico en kruiden. In de mond is de wijn elegant, droog, mooi in balans, heerlijk rood rijp fruit en een heerlijk lang aanhoudende afdronk met duidelijke tannines.
De Morellino di Scansano van Biondi Santi, Castello di Montepo is een blend van Sangiovese (kloon - BBS11) 95% en Cabernet Sauvignon 5%.
De wijngaard behorend bij Castello di Montepo is gelegen in Scansano in de provincie Grosetto. De bodemgesteldheid is kleiachtig met veel kalkachtig gesteente. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 350 meter, op de zuid- en westelijke helling.
De druiven worden midden september, na een zorgvuldige selectie, handmatig geoogst. Zij worden in kleine kratten gelegd en naar de wijnmakerij gebracht alwaar zij zacht worden geperst. De druiven van de verschillende wijngaarden worden separaat vergist in grote stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen de 28°C - 30°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in niet getoaste Frans eiken barriques (Tronçais) voor een periode van 8 maanden. Hierna wordt de wijn gebled en gebotteld. Vervolgens blijft zij nog enkele maanden op de fles in de kelders van het Castello.