Sfursat - Valtellina DOCG - Carlo Negri - 2017 - Nino Negri
Nino Negri - Viticoltori in Valtellina, dal 1897

Sfursat - Valtellina DOCG - Carlo Negri - 2017 - Nino Negri

4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers

Oogstjaar: 2017 - Houdbaar tot: 2032
Sursat, gemaakt van ingedroogde nebbiolo druiven, warm, zacht, elegant, mooie in balans, donker rood rijp fruit, kruidnagel, zoethout, krachtig in de tannines  in de heerlijk lange afdronk. Meer
33,95
+ In winkelwagen
Nog 10 op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • 15 jaar Italië specialist
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • Beste selectie Italiaanse wijnen

Productinformatie

Sforzato - Valtellina - 4 trosjes Italiaanse Sommeliers

Diep granaatrode wijn, met een intense neus, geuren van kersen, gedroogde rozen, viooltjes, leer, humus, zwarte peper, kaneel, koffie en cacao. In de mond is de wijn warm, zacht, elegant, mooie in balans, donker rood rijp fruit, kruidnagel, zoethout, krachtig in de tannines  in de heerlijk lange afdronk.
 
De Sfursat is gemaakt van 100% Nebbiolo druiven (in dit gebied genoemd Chiavennasca), die na de oogst op een natuurlijk wijze zijn ingedroogd, waardoor zij 30% van hun vocht hebben verloren. 
 
De druiven komen van de wijngaarden gelegen in de Valtellina DOC en DOCG zones, op de hellingen van de Rhaetische Alpen, langs de rechteroever van de rivier de Adda. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 300 en 550 meter. De wijngaarden zijn ingesloten door stenen muren en aangelegd in de vorm van terrassen. De grondsoort is ondiepe zanderige leem. 
 
De druiven worden eind september volledig met de hand geplukt en in open kratten gelegd met een gewicht van niet meer dan 4,5 kg per krat. Deze kratten worden op stellingen gezet in tochtige drogende ruimtes in de wijnmakerij. De druiven worden hier voor een periode van 3 maanden ingedroogd. Hierdoor verliezen zij zo rond de 30% van hun vocht.
 
In de loop van de maand januari ondergaan de druiven het fermentatieproces, voor een periode van 15 tot 20 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur, in grote stalen vaten. Hierna rijpt de wijn nog voor een periode van 24 maanden in grote eiken vaten om vervolgens te worden gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog voor minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
 

Sfursat wijn spijs combinatie: perfecte combinatie bij steak, gebraden rundvlees, en rijpe, oude kazen.

 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:16-18ºC
  • Alcohol %:16%
  • Artikelnummer:LOM-2610-R15705-17

Recent bekeken producten

  •   Sfursat - Valtellina DOCG - Carlo Negri - 2017 - Nino Negri

    Sfursat - Valtellina DOCG - Carlo Negri - 2017 - Nino Negri

    4 druiventrosjes Italiaanse sommeliers

    33,95
    Op voorraad
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »