Etna Rosso - James Suckling 93/100 - 2 rode glaasjes Gambero Rosso - Harold Hamersma 9-
De wijn is gemaakt uit 40 tot 80 jaar oude wijnstokken van de Nerello Mascalese druif. De wijngaarden zijn gelegen in Contrada Zottorinoto en Contrada Rampante, Solicchiata. op de noordelijke hellingen van de Etna. Zij liggen op een hoogte tussen de 600 en 900 meter. De grondsoort is steen met licht zanderige leem met heel veel mineraliteit.
De druiven worden midden oktober handmatig geplukt. Na de pluk ondergaan zij een zachte persing waarna de gisting op de huid geschiedt in (gedurende 18 dagen) in stalen vaten. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 3 maanden in Frans eiken vaten, die licht zijn getoast voor een natuurlijke rijping.
James Suckling 93/100 punten (2018)
A pretty, silky red showing dried strawberries and chocolate and some hazelnut. Medium body. Soft tannins and a delicious finish with some smoky character. Drink now.