PETRUCCI Orcia D.O.C.- Podere Forte
Podere Forte - Toscane

PETRUCCI Orcia D.O.C.- Podere Forte

Biodynamisch Demeter certificaat

Biodynamisch Demeter gecertificeerde Sangiovese wijn uit Val d'Orcia, Toscane, het vlaggenschip van Podere Forte, 24 maanden rijping eiken vaten. Meer
€ 159,95
€ 149,50
+ In winkelwagen
Nog 2 op voorraad.
Bij voldoende voorraad op werkdagen direct verzonden. Bij onvoldoende voorraad levertijd 3 tot 4 werkdagen. Gratis thuisbezorgd boven € 75,00.
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

De Petrucci werd voor het eerst geproduceerd in 2001, het vlaggenschip wijn van Podere Forte 

Met een maximale expressie van de bedrijfsfilosofie die gericht is, op liefde, passie om een product van de hoogste kwaliteit te creëren. De wijn is gemaakt van 100% Sangiovese en komt uit de beste percelen van de wijngaard. De druiven worden tot aan 2x toe handmatig gesorteerd en alleen van de allerbeste kwaliteit wordt de wijn gemaakt.

De Pertucci rijpt 16 maanden in Frans eiken vaten en nog eens 24 maanden in de fles in de kelders van het domein voordat ze worden vrijgegeven op de markt.

De Pertucci is een rode wijn van grote elegantie, complexiteit en een zeer lange levensduur. De jaarlijkse productie bedraagt slechts 3.000 - 4.000 flessen. De naam "Petrucci" komt van de naam van de oude boerderij die Podere Forte ooit was.

De Petrucci is biodynamische gecertificeerd door Demeter sinds de oogst 2011.

De aarde van Podere Forte wordt gekenmerkt door een geologische oudheid en rotsachtige samenstelling. De grond is perfect voor de productie van grote en belangrijke wijnen. Analyses hebben bevestigd dat de bodem meer dan 50 miljoen jaar oud is. De samenstelling van de keien is kleiachtige-kalksteen. De rode druivenrassen zijn gepland in die delen waar de klei het meest aanwezig is.

Het microklimaat draagt ook bij aan het unieke karakter van de wijnen van Podere Forte. De wijnstokken worden geplant op hoogtes die variëren tussen de 350 en 521 meter boven de zeespiegel met en zonexpositie voornamelijk naar het zuidoosten en zuidwesten. Er is sprake van een constante, frisse ventilatie door de nabijheid van de Monte Amiata (1780 meter), die altijd garant staat voor een behoorlijke temperatuurswisselingen bij dag en nacht, terwijl de uitgestrekte bossen van de wijngaarden en de drie omliggende nabijgelegen kunstmatige meren het klimaat juist verzachten, waardoor de wijnen een onnavolgbare frisheid.

Het oogsten van de druiven geschiedt van zonsopgang tot laat in de ochtend,  bij koele temperaturen om het aromatische potentieel van de druiven te behouden. Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze direct naar kelders vervoerd, waar direct de sortering begint. Hierna worden de druiven geconserveerd in een grote koelkast.

De gemiddelde opbrengst per wijngaard van Podere Forte is voor de Grand Cru Petrucci : 20-25 hectoliter per hectare.

Alleen de druiven, die perfect volwassenheid hebben bereikt worden gebruikt om de vlaggenschip wijnen te maken.

De druiven worden na de oogst niet geperst. De methode van spontane vergisting wordt toegepast. Deze zogenaamde pre-maceratie op de huid duurt ongeveer drie dagen en verbetert de aroma's die typisch zijn voor iedere de druivensoort.

Hierna worden de druiven voorzichtig geperst. Naar schatting 40% van de druiven heel blijven tijdens dit proces. Dus een kleine hoeveelheid aan druivenpitten blijven aanwezig in het sap, voor de verfijnde tannines. De gisting geschiedt spontaan in afgeknotte kegel tanks met het regelmatig rondpompen van de most. Dit proces kan 25-30 dagen voor Sangiovese.

Recent bekeken producten

  •   PETRUCCI Orcia D.O.C.- Podere Forte

    PETRUCCI Orcia D.O.C.- Podere Forte

    Biodynamisch Demeter certificaat

    € 159,95
    € 149,50
    LEES MEER