Primitivo di Manduria
Compact robijnrode wijn met een intense neus, zwarte kers, framboos, pruim en bramen aangevuld met tonen van peper, kardemom, gember, anijs en kaneel. In de mond is de wijn vol, mooi droog, warm, zacht, perfect van structuur, met een aangename harmonieuze frisheid. De afdronk is breed en langaanhoudend.
De producent Produttori di Manduria is een coöperatie waar de locale boeren hun Primitivo druiven naar toe brengen voor het maken van hun wijnen. Uiteraard worden de druiven met zorg op kwaliteit getest en alleen de beste druiven worden voor deze fantastische Primitivo gebruikt voor deze Primitivo. De wijngaarden waar de druiven vandaan komen zijn deels aangeplant midden jaren negentig van de vorige eeuw en deel begin deze eeuw. De druiven worden begin september geplukt. In de wijnmakerij aangekomen worden zij zacht geperst en vergist. De vergisting gechiedt voor de periode van een week bij een gecontroleerde temperatuur van 22-24°C.
Vervolgens rijpt de wijn nog aanvullende 6 maanden in grote stalen vaten en vervolgens nog eens voor 6 maanden in grote Slavonisch eiken vaten. Hierna wordt de wijn gebotteld en verfijnt zij voor minimaal 6 maanden op de fles verder in de kelders van het domein.