Catarratto Bianco - autochtoon druivenras Sicilië, sedert 1636
Helder strogele wijn met in de neus een intens geurend boeket met sterke hints van citroen, citrus en cederhout in combinatie met noten van ananas met wit vruchtvlees. In de mond is de wijn mooi droog, heerlijk fris, fruitig, citrus en een lang aanhoudende afdronk.
De wijngaarden zijn gelegen in het Zuidwestelijk deel van Sicilië, in de regio Contessa Entellina. De wijngaarden liggen in het heuvelachtige gebied op een hoogte van 200 tot 600 meter. De grondsoort is zanderige- leemachtige grond, rijk aan voedingsstoffen met veel mineralen zoals o.a. kalium, magnesium, calcium, ijzer, mangaan en zink. De wijngaarden zijn aangeplant met een plantdichtheid van deels 4.000 stokken per ha. en deels 6.000 stokken per ha.
De Catarratto druiven worden midden september handmatig geoogst. Na een zachte persing ondergaan zij het vergistingsproces onder een gecontroleerde temperatuur van 14-16 °C. De verdere ontwikkeling van de wijn geschiedt in stalen vaten voor een periode van 3 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 3 maanden in de kelders van het domein voor verdere ontwikkeling.