Prosecco Brut Valdobbiadene DOCG - Hoogste waardering Gambero Rosso
De kleur van deze Brut Prosecco is helder geel met blonde accenten. Bij het inschenken neemt het zachte bruisen snel toe en gaat lang door. Intense geuren komen vrij van appels, citroenen, limoen en bloedsinaasappels, met een aangename hint van amandel. In de mond streelt de wijn de lippen op een elegante wijze en is zij sappig, droog en zijdeachtig, prachtig in balans. Ondanks zijn sterke persoonlijkheid is deze Prosecco veelzijdig en past hij bij alle gerechten, van vis tot wit vlees, delicate vleeswaren en halfharde kaas.
Col Del Forno is een DOCG uit de Valdobbiadene met exclusieve kenmerken die afkomstig zijn van bodems met lagen klei, zand, kiezels, die meer dan 100.000 jaar geleden, voor de laatste ijstijd, zijn gevormd. De vier hectare zacht glooiende wijngaarden liggen op ongeveer 200 meter en bevinden zich aan de oostelijke rand van de benaming Rive di Refrontolo. de wijngaarden zijn aangeplant met een plantdichtheid van 3.300 stokken per ha.
Dit wijngebied heeft een uiterst gunstig micro-klimaat met grote temperatuurschommelingen die ervoor zorgen dat deze Prosecco zo elegant uitgebalanceerd en complex is.
Valdobbiadene Prosecco Superiore, met zijn fruitige en bloemige aroma's, is de bekendste en meest gezochte spumante ter wereld. Zijn geschiedenis begon 3 eeuwen geleden in de heuvels van Valdobbiadene en Conegliano. Sinds 2009 wordt Prosecco Superiore geïdentificeerd door de DOCG, de hoogste graad van kwaliteit erkend in Italië, waarnaast we DOCG van Asolo en DOC Prosecco, die zich uitstrekken over 9 provincies in Veneto en Friuli Venzia Giulia. Het productiegebied van Prosecco Superiore, dat zich slechts over 15 gemeenten uitstrekt, is slechts een klein stukje heuvelachtig land, maar vormt het hart van de Prosecco-wereld en is de top van de piramide van productie en kwaliteit.
De Valdobbiadene Prosecco Superiore wordt gemaakt van het druivenras Glera, die hier al meer dan drie eeuwen zijn ideale omgeving vindt: deze wijnstok houdt van goed bewaterde grond, maar niet van stagnatie, dus vindt hij een bondgenoot in de steile hellingen, en samen met de arbeid van de mens door de eeuwen heen heeft hij het landschap gevormd door de natuurlijke contouren van de heuvels te volgen, langs steile- en rotsachtige hellingen. De werkzaamheden op de steile hellingen, die bijna dagelijks plaats vindt, is moeizaam en kan als "heroïsch" worden beschreven.
Restsuikergehalte: 7 gram/liter
Aanbevolen serveertemperatuur 6-8 °C.
LET OP: Een Prosecco Brut is droger dan een Prosecco Extra Dry!