Prosecco Extra Dry - Valdobbiadene DOCG - 3 Rode Glaasjes, Hoogste waardering Gambero Rosso.
De Prosecco is strogeel met elegante lichtgroene accenten. Kenmerkend van de Mas de Fer Prosecco zijn de subtiele belletjes, die rijkelijk opstijgen om een weelderig schuim te vormen dat aan de oppervlakte blijft en dan plaats maakt voor intense bloemengeuren van blauweregen en acaciabloesem, gevolgd door perziken, boter, appels, sinaasappels en een elegante hint van zoethoutpoeder. In de mond geeft hij een aangenaam knapperig gevoel, het evenwicht tussen zoet en hartig, bitter en kruidig is perfect.
Mas De Fer is een DOCG uit de Valdobbiadene, gemaakt van Glera druiven afkomstig van de heuvels Col de Fer en San Gallo, in het gebied Rive di Soligo gelegen op een hoogte van 300 tot 500 meter. De bodem is sterk wisselend met lagen kiezel en compacte kalkhoudende klei, de temperatuurschommelingen en de constant stijgende luchtstromen creëren de ideale omstandigheden om rijke aroma's, complexiteit en karakter aan de wijn te geven. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 3.500 stokken per ha.
Restsuikers: 14 g/liter.
LET OP: Een Prosecco Brut is droger dan een Prosecco Extra Dry!
Prosecco Extra Dry, is perfect als aperitief, maar kan ook heel goed worden gecombineerd mer kaas, vleeswaren, vis, wit vlees en Oosterse specialiteiten. Aanbevolen serveertemperatuur 6-8 °C.
Valdobbiadene Prosecco Superiore, met zijn fruitige en bloemige aroma's, is de bekendste en meest gezochte spumante ter wereld. Zijn geschiedenis begon 3 eeuwen geleden in de heuvels van Valdobbiadene en Conegliano. Sinds 2009 wordt Prosecco Superiore geïdentificeerd door de DOCG, de hoogste graad van kwaliteit erkend in Italië, waarnaast we DOCG van Asolo en DOC Prosecco, die zich uitstrekken over 9 provincies in Veneto en Friuli Venzia Giulia. Het productiegebied van Prosecco Superiore, dat zich slechts over 15 gemeenten uitstrekt, is slechts een klein stukje heuvelachtig land, maar vormt het hart van de Prosecco-wereld en is de top van de piramide van productie en kwaliteit.
De Valdobbiadene Prosecco Superiore wordt gemaakt van het druivenras Glera, die hier al meer dan drie eeuwen zijn ideale omgeving vindt: deze wijnstok houdt van goed bewaterde grond, maar niet van stagnatie, dus vindt hij een bondgenoot in de steile hellingen, en samen met de arbeid van de mens door de eeuwen heen heeft hij het landschap gevormd door de natuurlijke contouren van de heuvels te volgen, langs steile- en rotsachtige hellingen. De werkzaamheden op de steile hellingen, die bijna dagelijks plaats vindt, is moeizaam en kan als "heroïsch" worden beschreven.