Deze Spumante Prosecco is gemaaktvolgens de Charmat methode. De Prosecco is gemaakt van 100% Glera druiven.
De wijngaarden zijn aangeplant met een plantdichtheid tussen de 2.500 tot 3.000 planten per ha. Midden september worden de druiven met de hand geplukt. De vergisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 15ºC, voor een periode van rond de 17 dagen.
Het suikergehalte in een fles Prosecco Extra Dry is ca. 13 gram.
- De methode Charmat, ook wel méthode cuve close genoemd, is door de Fransman Eugene Charmat in 1910 uitgevonden en behelst een tweede gisting van de wijn die niet plaatsvindt op de fles maar in het roestvrijstalen vaten. Zo kan op relatief goedkope wijze de wijn mousserend worden gemaakt. Als de tweede gisting is afgelopen wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld. Op geen enkel moment is er contact met de buitenlucht.
LET OP: Een Prosecco Brut is droger dan een Prosecco Extra Dry!