Ravello Bianco - 4 van 5 druiventrosjes Bibenda - Italiaanse sommeliers - Goed tot zeer goed Gambero Rosso
Strogele wijn groene tinten. Het boeket geeft in de neus een krachtig- en karateristoek fruitig aroma met bloemen. In de mond geeft de wijn een heerlijke aromatische frisheid, met mooie evenwichtige zuren. Heerlijk citrusfruit en een lang aanhoudende afdronk.
De wijn is een blend van de achtochtone druiven - Falanghina 60% and Biancolella 40%.
De wijngaarden zijn gelegen in de omgeving van Ravello. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 tot 400 meter op de steile hellingen van de Amalfi rotsen. De grondsoort is Dolomiet kalksteen. De stokken worden in de vorm van een pergola gesnoeid. Door dit pergolasysteem kunnen de bladeren de druiven tegen de hete zon beschermen. De plantdichteid in de wijngaarden is 5.000 tot 7.000 planten per ha. De opbrengst per stok is ca 1,5 kg. De druiven worden handmatig geplukt in het begin van de maand oktober.
De met de hand geplukte druiven worden in de kelder/wijnmakerij ontsteeld en vervolgens zacht geperst. de most ondergaat vervolgens het gistingsproces, met zorgvuldig geselecteerde gisten, voor een periode tussen de 20 en 30 dagen, bij een temperatur van 18°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in stalen vaten voor een periode van 4 maanden, waarna de wijn wordt gebotteld.
De wijn is een blend van de achtochtone druiven - Falanghina 60% and Biancolella 40%.
De wijngaarden zijn gelegen in de omgeving van Ravello. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 tot 400 meter op de steile hellingen van de Amalfi rotsen. De grondsoort is Dolomiet kalksteen. De stokken worden in de vorm van een pergola gesnoeid. Door dit pergolasysteem kunnen de bladeren de druiven tegen de hete zon beschermen. De plantdichteid in de wijngaarden is 5.000 tot 7.000 planten per ha. De opbrengst per stok is ca 1,5 kg. De druiven worden handmatig geplukt in het begin van de maand oktober.
De met de hand geplukte druiven worden in de kelder/wijnmakerij ontsteeld en vervolgens zacht geperst. de most ondergaat vervolgens het gistingsproces, met zorgvuldig geselecteerde gisten, voor een periode tussen de 20 en 30 dagen, bij een temperatur van 18°C. De verdere rijping van de wijn geschiedt in stalen vaten voor een periode van 4 maanden, waarna de wijn wordt gebotteld.
Ravello Bianco wijn/spijs combinatie: een perfecte wijn bij coquilles
Vinous: 91/100 (2014)
Green-tinged yellow; less gold in color than the Furore Bianco. Apple, sage and flowers on the bright nose are complicated by a note of liquid slate. The flavors of apple, pear and mint are similarly joined by mineral nuances. Finishes broad, smooth and persistent. I find this much fresher and more precise than the Furore Bianco.