Ribolla Gialla, autochtone witte wijn uit Friuli, gemaakt volgens de oude tradities.
Helder strogele wijn met gouden reflecties. In de neus is de wijn fris met een intens geurend boeket van bloemen, acacia, jasmijn en hazelnoot. In de mond is de wijn elegant, levendig, fris, met heerlijk fris wit rijp fruit, perzik, subtiele zuurgraad en een zachte lang aanhoudende afdronk.
De wijn is gemaakt van 100% Ribolla Gialla druiven, een autochtoon druivenras in de Regio Friuli en Slovenië.
De grondsoort in de wijngaard van de Ribolla Gialla stokken is arm, hoofdzakelijk mergel uit het Enoceen tijdperk. De stokken worden volgens het Guyot systeem gesnoeid. De wijngarad is gelegen tussen Collio Goriziano en het Sloveense stadje Brda. de druiven worden eind september, na een zorgvuldige selectie, met de hand geplukt. Na de pluk worden de druiven direct naar de wijnmakerij gebracht en zacht geperst en driect gekoeld. Door de koeling van de druiven blijven de delicate aroma's beter behouden. Na het persen van de druiven ondergaan zij het vergistingsproces voor een periode van 10 tot 12 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur van 15 °C. De verdere rijping van de wijn geschiedt eveneens in stalen vaten voor een periode van 4 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles blijven de wijnen bog voor minimaal 2 maanden in de kelders van het domein om zich verder te verfijnen.