Ribolla Gialla IGT Venezia Giulia - Schiopetto
Schiopetto - Friuli

Ribolla Gialla IGT Venezia Giulia - Schiopetto

autochtone witte wijn Friuli

Autochtone Ribolla Gialla wijn uit Friuli, elegant, levendig, fris, met heerlijk fris wit rijp fruit, perzik, subtiele zuurgraad en een zachte lang aanhoudende afdronk. Meer
20,60
+ In winkelwagen
Voldoende op voorraad.
Op werkdagen besteld voor 22.00 uur, morgen in huis. Gratis thuisbezorgd boven 75,=
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Ribolla Gialla, autochtone witte wijn uit Friuli, gemaakt volgens de oude tradities.

Helder strogele wijn met gouden reflecties. In de neus is de wijn fris met een intens geurend boeket van bloemen, acacia, jasmijn en hazelnoot. In de mond is de wijn elegant, levendig, fris, met heerlijk fris wit rijp fruit, perzik, subtiele zuurgraad en een zachte lang aanhoudende afdronk.
 
De wijn is gemaakt van 100% Ribolla Gialla druiven, een autochtoon druivenras in de Regio Friuli en Slovenië.
 
De grondsoort in de wijngaard van de Ribolla Gialla stokken is arm, hoofdzakelijk mergel uit het Enoceen tijdperk. De stokken worden volgens het Guyot systeem gesnoeid. De wijngarad is gelegen tussen Collio Goriziano en het Sloveense stadje Brda. de druiven worden eind september, na een zorgvuldige selectie, met de hand geplukt. Na de pluk worden de druiven direct naar de wijnmakerij gebracht en zacht geperst en driect gekoeld. Door de koeling van de druiven blijven de delicate aroma's beter behouden. Na het persen van de druiven ondergaan zij het vergistingsproces voor een periode van 10 tot 12 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur van 15 °C. De verdere rijping van de wijn geschiedt eveneens in stalen vaten voor een periode van 4 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld. Op de fles blijven de wijnen bog voor minimaal 2 maanden in de kelders van het domein om zich verder te verfijnen. 
 

Ribolla Gialla wijn/spijs combinatie tip van de Italiaanse sommeliers: Uitstekend als aperitief, witte vis, Branzino of bij schaaldieren.

 
 

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:10ºC
  • Alcohol %:13%
  • Oogstjaar:2017
  • Houdbaar tot:2022
  • Artikelnummer:FRI-1010-W07606

Recent bekeken producten

  •   Ribolla Gialla IGT Venezia Giulia - Schiopetto

    Ribolla Gialla IGT Venezia Giulia - Schiopetto

    autochtone witte wijn Friuli

    20,60
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »