Riecine - IGT Rosso Toscana - 2013 - Riecine
Riecine - Chianti Classico

Riecine - IGT Rosso Toscana - 2013 - Riecine

95/100 punten Suckling

95/100 punten, 100% Sangiovese, vol, mooi gelaagd, zijdezacht, hints van subtiele specerijen en fluweelzachte tannines in de lange afdronk met tonen van cacao en tabak.   Meer
55,25
47,50
+ In winkelwagen
Nog 0 op voorraad.
voorinschrijving - nu bestellen - levering begin juni 2018
  • Snelle levering
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Villa Fattoria sparen
  • Orderverwerking op werkdagen tot 22.00 uur
  • Retourgarantie 180 dagen
  • extra korting

Productinformatie

Riecine, 100% Sangiovese, Cru, uit de beste wijngaard Palmina, 95/100 punten James Suckling, 4 trosjes Italiaanse sommeliers

Diep robijnrode wijn met granaatachtige glinsteringen. De wijn heeft een heerlijk intens boeket van bramen en zwarte bessen, pioenrozen, sinaasaappel, laurier, kruidnagel en leder. In de mond geeft de wijn een mooie complexiteit. De wijn is vol, mooi gelaagd, zijdezacht, hints van subtiele specerijen en fluweelzachte tannines in de lange afdronk met tonen van cacao en tabak.  

De wijn is gemaakt van 100% Sangiovese druiven uit de Chianti Classico. De druiven komen van de beste wijngaard van Riecine Palmina. De wijngaard is aangeplant begin jaren zeventig van de vorige eeuw. De grondsoort in de wijngaard is sterk kalkhoudende kleigrond en ligt op een hoogte van rond de 500 meter, nabij het oude stadje Gaiole in Chianti. de wijn heeft het BIO certificaat ICEA.

De druiven worden begin oktober met de hand geplukt. Dit geschiedt in twee rondes, omdat alleen de mooiste rijpe druiven voor deze wijn worden geplukt. Na de pluk worden de druiven heel zacht geperst, zodanig dat alleen de schil een beetje barst. Vervolgens ondergaan zij het vergistingsproces in cementtanks. Er worden geen gisten gebruikt om het vergistingsproces op gang te brengen. Het vergistingsproces duurt ca. 40 dagen. Hierna ontwikkelt de wijn zich nog voor een periode van 36 maanden in oude eiken vaten en betonnen tanks.

Na deze rijping van de wijn voor een periode van 3 jaar wordt de wijn gebotteld. Op de fles blijft de wijn dan nog een zes maanden in de kelders van het domein.

La Gioia, Sangiovese wijn/spijs combinatie tip: stoofschotels, biefstuk Fiorentina, of bij de echte Toscaanse Ribolleta soep.

James Suckling: 95/100 punten

A polished and juicy red with plum and berry character, fine tannins and a savory finish. Burgundian texture with Tuscan nature. Love it.

93/100 punten International Wine Report: 

"The 2013 ‘Riecine’ Toscana Rosso is a fresh, vibrant red which opens to aromas of wild red berries, dried cherry, spices, rose petal and licorice all taking shape in the glass. On the palate this is elegant, medium-bodied and well defined with fine tannins and a bright, racy core of acidity providing lovely freshness through the spice-tinged finish. Although this is 100% Sangiovese it really brings to mind characteristics you might expect to find in Pinot Noir or even Nerello Mascalese. Overall, this is an interesting and quite unique expression of the varietal. (Best 2018-2027)"

Overige informatie

Specificaties

  • Inhoud:750 ml
  • Drinktemp.:18ºC
  • Alcohol %:13,5%
  • Oogstjaar:2013
  • Houdbaar tot:2033
  • Artikelnummer:CHI-1010-14504

Recent bekeken producten

  •   Riecine - IGT Rosso Toscana - 2013 - Riecine

    Riecine - IGT Rosso Toscana - 2013 - Riecine

    95/100 punten Suckling

    55,25
    47,50
    LEES MEER
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »